Jubel for tomme tribuner

MOLDE (Dagbladet): NM-kvartfinale: Molde- LSK 3-0. Molde har Europas flotteste fotballstadion, men ingen som kan fylle den. 2523 tilskuere så Molde spille seg til semifinalen i NM. - Utrolig skuffende at de svikter oss på denne måten, sier Andreas Lund. - Helt latterlig, sier Daniel Berg Hestad.

Molde er inne i den beste og viktigste perioden i klubbens historie:

  • Champions League-deltakelse.
  • Sølvkamp i Tippeligaen.
  • Og i går, klar for semifinale i NM etter en gjennomført solid andreomgang.

Stort sett til lyden fra tilreisende Lillestrøm-fans. Hadde ikke de kommet, så hadde Molde samlet rundt 2000 tilskuere til en begivenhet som per definisjon er blant de aller største i Fotball-Norge.

Refser sine egne

Byen og distriktet rundt svikter Molde, og lar det flotte anlegget stå igjen som et taust monument over landsdelens bedrøvelige engasjement i en klubb som faktisk er en europeisk fotballsensasjon, ressursene tatt i betraktning.

Molde-gutta er ikke nådige i kritikken av sine egne supportere. Det vil si: De som burde ha vært det.

- Det er jo flere tilskuere på 1. divisjonskampene til Start, sier sørlendingen Andreas Lund - og rister oppgitt på hodet.

Mot Lillestrøm stanget han på kjent vis inn 1- 0 foran snaut 13000 tause stolseter.

- Vi er midt oppe i en rekke store begivenheter, men har slitt litt sportslig. Det er jo publikum skal støtte oss og være en 12. mann på laget, sier Lund.

Fant ballfølelsen

Han får massiv støtte fra Daniel Berg Hestad, keeper Morten Bakke og trener Erik Brakstad.

- For noen år siden hadde det vært 10000 tilskuere på den gamle stadion, sier Berg Hestad.

Han fulgte opp den siste tidas gode prestasjoner - og hevet Molde opp på et høyt nivå etter pause. Forspillet til 3- 0-målet var praktfullt - og en demonstrasjon av at han har fått den etterlengtede ballfølelsen.

- Det er fordi jeg er mer involvert enn tidligere. Jeg må kjenne litt på ballen, ellers så forsvinner jeg ofte ut av kampene, forklarer Berg Hestad.

Nykkene

  • Molde-trener Erik Brakstad dirrer av irritasjon når Dagbladet konfronterer ham med oppmøtet og stemningen på Molde stadion.

- Nå må publikum kjenne sin besøkelsestid. Det kan virke som det er blitt for godt vant. Før i tida hadde det vært stinn brakke i kamper som dette, sier Brakstad.

  • Molde-keeper Morten Bakke er en usedvanlig nøktern fyr. I går var han mer bekymret over nykkene til Molde-supporterne enn de sju-åtte stiftene han måtte ha i beinet for å lege kuttet etter sammenstøtet med Lillestrøm-backen Peter Werni.

- Folk synes det er fryktelig moro i medgang. Men når det butter litt imot, så velger de tydeligvis heller sofaen. Det blir helt feil. Det er nettopp i motgang vi trenger støtte, sier Bakke.

Misunnelig

Han innrømmer at han er litt misunnelig på Lillestrøm, som har supportere som reiser etter klubben og støtter opp uansett.

- Den gjengen er på høyde med supporterne til Vålerenga og Brann. Vi har en del å hente der. Tornekrattet gjør en god jobb, det er alle de andre som kritikken må rettes mot, påpeker Morten Bakke.

Han måtte forlate banen allerede etter to minutter, men er overbevist om at han er klar igjen til tirsdagens Champions League-kamp borte mot Olympiakos.