Jubel, glede og gråt

SYDNEY (Dagbladet): - Det er dette vi har jobbet for å oppnå i hele år, sier Harald Stenvaag (47). - Det er så utrolig deilig at vi har klart det, sier han og tar et ekstra godt tak i OL-medaljen sin.

«Vi» er samboer Anne Grethe Jeppesen og datter Maria (11).

- Uten dem hadde ikke dette vært mulig, sier Stenvaag. Rett etter bronseskuddet i natt, hadde han en gråtende samboer på tråden.

- Mellom tårene fikk hun sagt at dette var helt utrolig. Hun var glad, veldig stolt over at alt vi hadde gjort hadde vært vellykket, sier Harald.

Anne Grethe Jeppesen er ingen hvem som helst innen skyttermiljøet. Hun er sjøl europamester og har en femteplass fra OL.

- Skal en drive med dette på toppnivå, er en avhengig av en familie som forstår hva som kreves av trening. Det har jeg, sier Harald.

Han drar gjerne på jobben ved sekstida om morgenen. I jaktbutikken han driver, har han skytebane «på bakrommet». Når de andre kommer på jobb, har Harald alt trent ei økt.

Skytter-familie

Også dattera har begynt med skyting, men her om dagen hadde Stenvaag en aha-opplevelse med junior.

- Etter ei økt spurte jeg om det hadde vært gøy. Hun ble helt stille, før hun sa: Pappa, du vet, jeg skyter jo egentlig for å gjøre deg glad.

Den kommentaren var en aha-opplevelse for Stenvaag. Heretter er det ikke så nøye om Maria er med på banen eller ikke.

- Da skjønte jeg at vi kanskje skal drøye det et par år...

- Skal du bli god til å skyte, må det komme fra det indre. Det nytter ikke å dytte på.

Så heretter blir det kanskje mest rytmisk dans for Maria.

- Det er det hun er interessert i, men det er ikke akkurat så lett for meg å være med der. Har liksom ikke kropp til det.

Ekstra gjevt

Helmatch er selve kongeøvelsen blant miniatyrskytterne. Stenvaag var ikke tippet blant favorittene. Det gjør bronsen ekstra gjev.

- Dette var min siste sjanse. Jeg ga alt, og det lyktes. Jeg hadde dagen.

GA ALT: - Dette var min siste sjanse. Jeg ga alt, og det lykkes, sier Harald Stenvaag.