Jubel i badecarew

LA MANGA (Dagbladet): Rosenborg- Helsingborg 4-0. En snau time etter to scoringer og total lekstuga med Sveriges beste klubblag, kryper John Carew opp i et kar med skum og varme.

- Det har ikke skjedd noe spesielt med meg - jeg har bare funnet den gode følelsen, sier han til Dagbladet. - Følelsen? Den gutten har funnet roen, sier Nils Arne Eggen.

Og:

- Jeg vet ikke hva jeg skal si, jeg, men se på'n - han John kan bli en sensasjon i mars. Det er jo først nå du kan se at gutten er på gang. Og han er ikke aleine - hele laget er veldig bra. Jeg vil helst ikke si det, men det Rosenborg viste i denne kampen, beskriver forskjellen på norsk og svensk fotball, sier RBK-treneren.

14-1 i målsjanser underbygger den påstanden Nils Arne Eggen av en uforståelig og beskjeden grunn helst ikke vil snakke om. Alt det andre Rosenborg gjorde i den spanske vintersola, gjør utsagnet til en sannhet. Og det er det ikke jeg som sier, men han som så kampen i en plaststol ved siden av meg, Åge Hareide:

- Herregud, Rosenborg gjør jo akkurat som de vil, sa den tidligere Helsingborg-treneren før han gikk for å forberede Brøndby til turneringas andre semifinale.

På sitt beste

- Alt fungerte, sier John Carew fra skummet. - Vi scoret mål, skapte sjanser og byttet inn nye folk uten at det gikk ut over noe som helst. Og der har du det - Rosenborg på sitt beste. Klarer vi dette mot Dynamo Kiev, er det ingen tvil om at vi vinner.

- Når vi har fullt mannskap så

er vi bra, sier Nils Arne Eggen. - Vi har fart, vi har presisjon og så er vi tette bak. Og på toppen av det har vi fått en bredde Rosenborg ikke har hatt før. For å være helt ærlig - sjøl om jeg vet at det er håpløst å sammenlikne en kamp som dette med det som skjer i Champions League - så tør jeg påstå at vi var like gode som mot Borussia Dortmund.

- Minst!

Men så har det gått ett sekund og Eggen har fått sortert entusiasmen. Hvilket fører til følgende spontanpresisering:

- Vi være så gode, skal vi ha en mulighet i Kiev. Og helst enda bedre. For går du denne kampen etter i sømmene, er det klart at vi hadde en stor mangel. Vi scoret for få mål, sier Eggen.

John Carew er enig i det. Han kunne sjøl hatt et par til. Og hadde han ikke blitt avblåst for en offside bare linjemannen så, ville han hatt det også. Et hat-trick.

Gradvis


- Sjøl om det er viktig for meg å putte på, så går jeg ikke utpå der og tenker på scoringer, sier Store-John. - Det er vel kanskje der noe av forandringen ligger. For i motsetning til tidligere så vet jeg at sjansene kommer.

- Klarer jeg å ta med meg den følelsen jeg har i Rosenborg inn på landslaget, så har jeg noe å tilføre der også.

- Hva var det jeg sa - jo, ro, sier Eggen. - Han John har blitt en ny gutt, han. Og det har gått gradvis siden vi kom hjem fra Kanariøyene i januar. Det er først nå vi får se den virkelige Carew.

For Helsingborg var en John Carew på vei opp mer enn nok. En Jan Derek Sørensen hele tida på vei forbi sin venstreback ,var også en pest og en plage. Og etter å ha brukt den første halvtimen på å være litt grinete, bestemte RBK-vingen seg for å ta det ut på svenskene. Og spesielt én - absolutt hele tida.

Dereks klimaks


Klimakset ble nådd to minutter før slutt. Da hadde Helsingborgs venstreback så mye grønske på knærne at jeg faktisk syntes synd på ham: Men Derek avsluttet med å drible svensken i kne. Bare for moro skyld.

REN OG PEN: Etter storkampen mot Sveriges beste lag på spanskekysten i går, feiret John Carew seieren i badekaret.