Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jubel i Hol etter Ådnes triumf

Faren Sander Ottar Søndrål var nesten bevisstløs da han så gull-løpet på tv, mens moren Tone satt på benken utenfor huset og holdt seg for ørene. Ordfører Arne Skogheim i Hol på sin side fikk nesten hjertestans under feilskjæret i tredje runde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gullvinnerens familie og venner i Hallingdal blir ikke lei av å snakke om Ådne Søndråls fantastiske 1500-meterløp og verdensrekord.

Stua til Sander Ottar og Tone Søndrål er full av blomster, telefonen kimer og det ringer på døra i ett sett. Alle vil dele sin glede over OL-gullet med foreldrene. - Jeg var ikke klar over at han var i så god form, jeg, sier Tone Søndrål.

Klarer å nullstille segÅdnes far var optimistisk på forhånd. En av forklaringene på suksessen er sønnens utrolige evne til å nullstille seg etter nedturer, mener han. - Jeg hadde en god følelse, en følelse av at det kunne gå helt til topps. Han har virket roligere nå enn tidligere, sier Sander Ottar Søndrål, som for første gang er hjemme i Hallingdal når sønnen deltar i et stort mesterskap.

Ifølge Sander Ottar har sønnen bestemt seg for å nyte dette olympiske mesterskapet og få med seg det meste.

Derfor kommer han ikke hjem før over neste helg.I kveld blir det feiring med brus og bløtkake på Hol stadion. Ordføreren regner med at det blir ekstra stor oppslutning om de vanlige torsdagsløpene på skøytebanen denne kvelden.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!