Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jubel i skogen

Det kan gå «åt skogen» for Bodø/Glimt. Kongsvinger er best når de slår nedenfra, og har ennå ikke tapt for et Tippeliga-lag i år.

I går stjal Kongsvinger, med tre av sine presumptivt beste spillere skadet, kvalifiseringsplassen fra Sandefjord. Med 2- 1 hjemme over Haugesund har de fortsatt mulighet til å rykke opp. Og for KIL-trener Vegard «Skogen» Skogheim stopper det ikke med kvalikken.

-  Jeg er ikke fornøyd med sesongen, ennå. Først skal vi spille mot Bodø/Glimt. Og slår vi dem, så betyr det at vi er gode nok for Tippeligaen, sier Skogheim.

-  Glimt er favoritter. Men jeg tror vi kan slå dem fordi vi har et lag uten stjerner, en enorm lagmoral, og så er vi absolutt best når vi slår nedenfra.

-  Jevnt

Etter en fantastisk sesongstart, møtte Kongsvinger veggen på forsommeren. Men en strålende høst har gitt laget mulighet til å spille kvalifisering til Tippeligaen.

-  Vi har bra sjøltillit om dagen, mens Glimt kanskje har blitt preget av å ligge litt i sumpa i høst. Vi er to ganske like lag, veldig spillende, så det blir nok jevne kamper med en del stillingskrig. Avgjørelsen kan fort komme på rene tilfeldigheter, på feil fra dommer eller enkeltspillere, mener Skogen.

Titter vi på statistikken i møtene mellom Kongsvinger og Bodø/Glimt, så kan 1. divisjons-gutta få det tøft. På 14 kamper i Tippeligaen, har Glimt vunnet seks, fem har endt uavgjort, og tre har KIL vunnet.  Målforskjellen er 25- 15 til fordel Glimt.  Da lagene møttes i semifinalen i cupen i 1996, vant Glimt sammenlagt 7- 1 (2-1 borte, 5- 0 hjemme). Stig Johansen spilte for Glimt, mens nåværende Glimt-keeper Ole Arvid Langes spilte for KIL.

-  Statistikk er til for å brytes. Jeg tror ikke det betyr så mye, sier Skogheim, før han ironisk nok slår i bordet med tall som går i fordel KIL.

-  Vi har slått Rosenborg 4- 2, Fredrikstad 3- 0, og Lillestrøm 2- 0 i år. Så vidt jeg vet har ikke Glimt gjort det samme.

I Bodø tar de Kongsvinger som en utfordring.

Forrige århundre

-  Om det ble dem eller Sandefjord spilte vel ingen rolle. Jeg har ikke peiling på 1. divisjon, sier Glimt-kaptein Stig Johansen.

Han er ganske sikker på at Glimt vinner.

-  Over to kamper bør vi klare det. I en enkelt kamp kan de kjempe med oss. Men vi bør ha ferdigheter nok i laget til å være best. Vi har det beste laget, så får vi hente ut det lille ekstra. Jeg er glad vi fikk en ny sjanse, sier han.

Glimt-kapteinen har nettet flere ganger mot rødtrøyene. Både på Aspmyra og på Gjemselund.

-  Jeg har vel scora mot KIL ...(pause) en gang i forrige århundre.

MOT TOPPEN IGJEN: Med 2- 1-seier hjemme på Gjemselund i går kunne KIL-trener Vegard Skogheim juble for kvalplass til Tippeligaen. - Jeg er ikke fornøyd med sesongen, ennå, sier Skogheim.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media