Jubel-kveld

LONDON/OSLO (Dagbladet): Liverpool- Newcastle 4-2. De røde snudde 0-2 til 4-2 i løpet av en halv omgang. Men 23 minutters romjulsrus på Anfield Road er ikke nok til at Liverpool-ledelsen glemmer juleselskapet som utartet seg til en sexskandale. I dag blir åtte av spillerne innkalt på teppet.

Om noen av Liverpool-spillerne våknet med en viss bismak i går morges fikk spillerne seg en herlig revansje i løpet av et par timer på Anfield-graset. Men det begynte trått også der.

Newcastle gikk opp til 1-0, og la på til 2-0 med ti mann ti minutter etter pause.

En trist dag i klubbens historie så ut til å bli helsvart. Men spillerne reiste seg fra knestående til stående applaus foran The Kop.

Manager Gerard Houllier tok ut Phil Babb og satte inn Jason McAteer, og Liverpool-fansen fikk se en mer offensiv utgave av Vegard Heggem. Hjemmelaget fikk raskt resultater.

Michael Owen og Karlheinz Riedle scoret to hver.

Heggem gjorde et glitrende forarbeid til Riedles utlikning 19 minutter før slutt. Trønderen forserte ned høyrekanten og slo inn til sin tyske kollega.

- Dette var en kamp i ultraklassen. Jeg har ikke opplevd slik stemning på Anfield før, skriver en storfornøyd Heggem på sin egen internettside.

Etter kampen fikk hele laget skryt av sin franske sjef.

Må forklare seg

Heggem er en av dem som må inn for å forklare seg om juleselskapet for ledelsen i dag. Det er imidlertid ingen, verken i Liverpools ledelse eller i mediene, som tror eller mener at andre enn Jamie Carragher var involvert i sexlekene som foregikk på scenen på nattklubben i Liverpool.

Styret og ledelsen i Liverpool reagerte raskt etter at avsløringen kom i de britiske søndagsavisene. Det ble innkalt til styremøte, og deretter ble det sendt ut en pressemelding.

- Dette var en årlig fest, organisert av spillerne selv og avviklet seks dager før en kamp. Klubben har orientert spillerne om deres rolle som offentlige personer og som representanter for Liverpool FC. Saken som sådan vil bli behandlet internt, heter det fra Liverpool FCs klubbledelse.

Til stede

Det er også blitt kjent at tidligere manager Roy Evans og hans assistent Doug Livermore var til stede på spillerfesten. Ingen i den nye lagledelsen var til stede.

Liverpool FC har ikke til hensikt å glemme skandalen, og spesielt Jamie Carragher kan nok vente seg en kraftig bot fra klubben.

Svik

De britiske mediene følger opp skandalen, og spesielt den borgelige avisa The Daily Mail er hard mot spillerne som var til stede. Avisa mener hele episoden er et svik mot Liverpools legendariske manager Bill Shankley, som innførte spillernes julefest for å skape tettere samhold mellom spillerne.

Men den sannsynlige utgangen på denne Liverpool-skandalen er en kraftig bot til Carragher, og en påminnelse til de andre om hvor sårbare de er når de er i offentlige rom!

Sportslig ble uansett jula 1998 minneverdig for klubben. Full romjulsuttelling betyr at Liverpool igjen er en tittelkandidat.

- Dette var skikkelig moro, håper vi kan fortsette slik videre, sier Heggem etter sin første fotballjul i England.

  • Et skår i seiersgleden: Steve McManman ble skadd på nytt. Driblekongen var akkurat tilbake etter an akillesskade. I går hinket han ut med ankelskade etter en halvtime.