Jubel med ABBA og pints

LONDON (Dagbladet): Sverige- Polen 2- 0. Og akkurat dette resultatet fikk engelskmennene til å snakke som den svenske mesterkokken fra Muppet-show i går kveld. Pubfolket fulgte dramaet fra Råsunda på Sky sports. Med Abba på jukeboksen.

For med svensk seier kom pinlig dårlige England inn bakdøra, og får dermed to nye sjanser til å kvalifisere seg til neste års EM.

- Svenskene var strålende, de gjorde oss stolte. Med kun æren å spille for opptrådte svenskene profesjonelt. Fotball er verdens ærligste spill, sa Kevin Keegan etter kampen.

- Vi har kommet inn bakdøra, men hvem tør vedde på at vi ikke spaserer inn inngangsdøra til EM? spurte landslagssjefen pressen etter kampen.

Heia Sverige

De fleste sportsinteresserte engelskmenn tok kampen mellom Sverige og Polen som en nervepirrende oppvarming til kampen mellom England og New Zeland. I rugby-VM, som den siste tida har preget den britiske øya.

Men, avisene har hele denne uka, tabloider som de mer seriøse som The Times og Daily Telegraph, kjørt en heia Sverige-kampanje i spaltene. Noe av det som har stått på trykk har nesten vært pinlig dumt.

Daily Mirrors inngang på sportssidene i går var ikke på engelsk. Der sto det: KOM IGJEN, SVERIGE.

At svenskene banket England og spilte uavgjort tidligere i EM-kvalifiseringa er tilgitt.

Pene jenter

- Jeg har aldri vært i Sverige, men hovedstaden heter Stockholm, Abba kommer derfra, det er pene, blonde jenter der og Fredrik Ljungberg spiller for Arsenal, sier Larry McCarthy (36), en fast pinter på puben The Rose and The Crown.