Jubel og sjokk

SHIZUOKA/OSLO (Dagbladet): Ronaldinho rakk så vidt å sende Brasil til himmels før dommeren reiv ham av banen med et rødt kort.

Kortet var uforståelig for både med- og motspillere, og resten av fotballverdenen. Nå krever brasilianerne at «Den lille Ronaldo» slipper karantene.

- Utvisningen av Ronaldinho var kampens mørkeste øyeblikk. Det var ikke rødt kort, sier den brasilianske landslagssjefen Felipe Scolari.

Han støttes ikke bare av sine egne spillere, men av en hel fotballgal nasjon som gjerne vil se sin nye yndling i den viktige semifinalen onsdag.

- Alle på banen, inkludert han som ble rammet (Danny Mills), sa til meg at jeg ikke fortjente å få det røde kortet. Det hele skjedde så fort, dommeren viste meg ut, og nå er det ingen vei tilbake, sier en skuffet Ronaldinho.

Får sympati

Midtbanespilleren Juhnino synes synd på sin lagkamerat, og mener dommeren burde gjort hjemmeleksa si bedre.

Han sier at Juhnino er altfor snill til å kunne bli utvist.

- Ronaldinho er ikke den typen spiller som bevisst går inn for å gjøre noen andre vondt. Men dommeren visste sikkert ikke hvilken fin person Ronaldinho er, så han sendte ham av banen i stedet, sier Juhnino.

Den yngste av de tre R-ene i Brasils angrep viste virkelig hva som bor i ham i kampen mot England:

  • Forseringen der han parkerte den ellers raske Ashley Cole med ball, etterfulgt av pasingen ut til Rivaldo som scoret, seiler opp som en av VMs flotteste enkelprestasjoner.
  • Frisparket som avgjorde kampen og ydmyket Englands målmann David Seaman, var kanskje et lykketreff. Men målet er så flott at det neppe blir glemt med det første.

Sjøl mener Ronaldinho at frisparket ikke var et lykketreff.

Prøvde å skyte

- Cafu kom bort til meg og sa at Seaman alltid står langt ute på slike frispark. Jeg prøvde å putte ballen over hodet hans, og var heldig med det, sier unggutten med det store smilet og det lange flagrende håret.

Siden han debuterte på landslaget og scoret mot Venezuela da Brasil vant Copa America i 1999, har han hatt en høy stjerne i hjemlandet. Ronaldinhos opprinnelige fødenavn var Ronaldo de Assis Moreira . Men Brasil hadde allerede en Ronaldo, derfor tok han kunsternavnet Ronaldinho (den lille Ronaldo).

Etter gårsdagens oppvisning håper mange at FIFA lar nåde gå for rett og lar den lille stjerna få spille semifinalen. Sjøl hevder hovedpersonen at han tenker mer på laget enn seg selv.

- Jeg vil bare vente å se hva som blir bestemt.

HELT OG OFFER: Ronaldinho var kampens store spiller før han ble sendt av banen. Dommer Felipe Ramon Rizo ga matchvinneren et feilaktig rødt kort etter en duell med Danny Mills. Nå håper Brasil at FIFA opphever karantenetida - sånn at Ronaldinho slipper å stå over semifinalen.