Jubel og uro

BRYNE (Dagbladet): Viking lå under 0-2, men snudde kampen og reddet ett poeng mot Bryne i lokalderbyet. I kulissene lurer bråket; trener Benny Lennartson vet ikke om han fortsetter, og sentrale spillere får ikke ny kontrakt.

Mål:

1-0 Lemsalu (23),

2-0 Olofsson (31),

2-1 Nevland (36),

2-2 Nygaard (59),

2-3 Fuglestad (65),

3-3 Hjelmhaug (88).

Banens beste: Erik Fuglestad

Vikings keeper Bo Andersen og midtbanemotor Erik Fuglestad er ikke tilbudt ny kontrakt for neste år, forhandlingene er lagt på is. Både Andersen og Fuglestad vil ha ny kontrakt, men i Viking-huset sitter direktør Bjarne Berntsen og holder kortene tett til brystet.

Samtidig er det nedsatt et utvalg som skal avklare trenerspørsmålet. Benny Lennartsson vet ikke om han fortsetter i Viking.

Han har vært en halvgud for klubben, men nå svekkes pondusen.

Benny har vært småsur mot noen spillere, som har hakket tilbake, og resultatene så langt i år skaper heller ingen glorie rundt den fargerike svensken.

Sterk eks-Viking

Alt er ikke fryd i Viking, særlig ikke når både Morten Berre og Bjarte Lunde Aarsheim er skadd og laget framstår med løskrutt framover. I går yppet Bryne seg i en halvtime og rundspilte laget som de har gått på fem strake tap mot, Bryne har 1- 13 i målforskjell mot Viking i de fem siste kampene.

Bryne scoret på tre dødballer og hadde Viking i kne. Eks-Vikingspiller Roger Nilsen, utleid fra Molde, var sterk og offensiv på midtbanen og håper på fotballframtid på Jæren.

Han har bygd hus i Stavanger og har mye å takke Viking for, i går kriget han mot gamle venner.

- Vi må være tilfreds med ett poeng, Viking viste styrke og kom sterkt tilbake. Jeg gikk fullstendig tom 25 minutter før slutt. Men jeg er ennå motivert og har lyst til å trene, derfor fortsetter jeg gjerne for Bryne, sier Roger Nilsen til Dagbladet.

- Ble feige på 2-0

Bryne-trener Reine Almqvist klappet også i hendene for poenget, og mener at laget hans blir bedre og bedre nå.

- Men vi ble feige på 2- 0 og la oss tilbake. Det står så mye på spill i disse oppgjørene. Men publikum må ha kost seg, dette var to lag som ville vinne, sier Almqvist til Dagbladet.

Kollega Benny Lennartsson var mer bekymret og ga kampen bare godkjent.

- Vi har krav på oss til å være bedre enn dette, sukker Lennartsson.

Kampens beholdning var Erik Fuglestads raid der han driblet av et par Bryne-spillere og siktet inn venstrefoten fra 16-meteren. Ballen føyk i krysset, slike mål har Fuglestad scoret før, men det er lenge siden sist.

- I fjor hadde jeg vel noen fulltreffere. Egentlig ventet jeg å bli taklet, og så etter spillere å sende pasning til. Men jeg fikk gå, og det var en vanvittig god følelse å se ballen stige mot krysset, sier Fuglestad til Dagbladet.

Han vil ikke kommentere kontraktsrotet og gnisningene i laget.

Keeper Bo Andersen gumlet sjokolade i garderoben, og innrømmet at han er skuffet over å ikke ha blitt tilbudt ny kontrakt.

TØFFE TAK: Brynes Pierre Gallo tar et godt tak i Vikings Peter Kopteff, mens Peter Olofsson ser på. Hjemmelaget åpnet best, men Viking kom seg inn i kampen og reddet ett poeng på Jæren.