Jubel uten Røkke

Kjell Inge Røkke fikk ikke med seg Magne Hoseth og Moldes jubelkamp mot Leiria.

Klubbeieren måtte selvsagt prioritere de knallharde gjeldsforhandlingene i Oslo i hele går kveld. Og fikk derfor ikke med seg oppgjøret fra sin faste losje på Røkke-løkka. Litt bittert, sikkert, siden det er første gang i historien Molde går til andre runde i UEFA-cupen. Røkke hadde holdt seg godt oppdatert under hele kampen.

- Han har fått med seg resultatet, det kan jeg love deg. Han er like glad som alle oss andre som er glade i klubben, sier Molde-direktør Espen Silseth til Dagbladet.

Seieren var derfor et lite lyspunkt for finansmannen, som har vært under et megapress de siste ukene.

Selvtillit

Men seieren over laget som de to siste årene har blitt nummer fem i den portugisiske ligaen, var viktig for hele MFK.

- Det gir en enorm selvtillit å lykkes. Det blir bra å ta med seg inn i serieinnspurten, sier målscorer og kaptein Daniel Berg Hestad.

Og spesielt er han fornøyd med angrepsspillet.

- Vi er effektive. Scorer på sjansene. Det har vi jo ikke akkurat gjort i alle kampene vi har spilt i år, sier han lakonisk.

Magne Hoseth satte inn to mål på like mange forsøk fra straffemerket. Begge gangene var det Bernt Hulsker som var offeret. Illsinte Leiria-spillere følte dommeren snøt dem for seieren. Men i Molde fnyser man bare av det.

- Hulsker sier selv det var klare straffer. Jeg vet ikke. Men uansett er det uhyre sjelden man får to straffespark i internasjonale kamper. Så litt flaks er det jo. Men vi spilte en bra kamp, og det var utrolig spennende, sier Berg Hestad.

Ny krig lørdag

I Molde gledet de seg også over seieren til Vålerenga mot Grazer. Fordi det også sier litt om at nivået, selv i bunnen av Tippeligaen, ikke er til å kimse av. Sammenliknet med topplag fra Portugal og Østerrike.

- Det Molde og Vålerenga gjør viser at nivået i Tippeligaen ikke er så dårlig som mange skal ha det til.

Et bevis på det er at Molde kan bli tatt igjen av sesongens jevneste bunnlag allerede på lørdag, naboene i Aalesund FK.

- Sånn er det i dagens fotball. Alle kampene er tøffe, og kampen mot AaFK blir en rein krig. Men det er utrolig artig å spille disse viktige høstkampene. Det er det vi liker. Jeg føler uansett vi har et overtak på Aalesund. De vinne. Det må ikke vi, sier Berg Hestad.

HYLLES: Magne Hoseth scoret to ganger for Molde mot Leiria fra Portugal i går. Begge gangene på straffe.