Jubel

Til tross for ny pallplassering på langdistanse for Halvard Hanevold: Sesongavslutningen på 20 kilometer i Østerrike ble en liten vekker for seiersvante skiskyttere.

Både i sporet og på resultatlista var Vladimir Dratsjev i en klasse for seg.

- Neste år skal og må vi bli bedre i alt, sier Halvard Hanevold til Dagbladet. Han endte på plassen bak Dratsjev, som har hatt en vårflom av en formutløsning.

- Løpet mitt var jevnt, solid og godt. Skiene var gode og jeg har ingenting negativt å melde. Bortsett fra at jeg var veldig langt etter Dratsjev, sier en lettere sjokkskadd OL-mester.

Seieren var Dratsjevs tredje strake etter OL, etter at han har vært helt bortreist tidligere i sesongen.

Flybensin?

Under gode forhold i Hochfilsen skjøt både Hanevold og Dag Bjørndalen feilfritt. Men både OL-mester Hanevold, de andre nordmennene og resten av verdenseliten gikk som sinker i forhold til Dratsjev, som bare hadde en bom. En pekepinn om langrennskapasiteten får Hanevold allerede i neste uke, da han og Frode Andresen skal gå showrenn i Vikingskipet mot langrennseliten.

- Han må ha smurt med flybensin, sier Halvard om russeren. Som også knuste Ole Einar Bjørndalen (nr. 15) og bror Dag (nr. 10) med henholdsvis nesten to og over fem minutter i sporet.

- Dratsjev må være i kanonform, og våre har kanskje en liten reaksjon etter OL, undrer skiskyttersjefen Audun Svartdal.

- Men Ole Einar synes selv han gikk et veldig bra løp og hadde bra ski. Han var fornøyd med løpet, men ikke med skytingen, sier Svartdal.

Skjøt seg bort

Fornøyd var også Hanevold. Med OL-gull og en solid avslutning på verdenscup-sesongen har han nådd alle sine mål i år. Nå gjenstår bare sprintavslutningen på lørdag og NM, før han setter seg nye mål for neste år.

Ole Einar Bjørndalen skjøt seg bort og endte på 15. plass. Akkurat nok til å beholde ledelsen i verdenscupen sammenlagt foran den avgjørende sprinten i morgen. Men Ricco Gross kan stryke en dårligere plassering.

- Det blir tøft for Ole Einar. Han må slå Gross og ha minst en mann mellom for å gå foran tyskeren, sier Svartdal.