Jubelår gir bonusfest

Hvis Fredrikstad rykker opp i tippeligaen, får hver av spillerne 50 000 kroner i ekstrabonus.

- Avtalen er at billettinntektene på de fem siste hjemmekampene utover gjennomsnittet skal gå til spillerne. Mot Hamkam sist var det 6900 tilskuere, det vil si at billettinntektene fra 2000 publikummere gikk til opprykkspotten. Slik det ligger an nå, vil ekstrabonusen per spiller bli på rundt 50000 kroner hvis Fredrikstad er i tippeligaen igjen neste sesong, sier Frode Kværneng, styreleder i FFK Sport ASA til Dagbladet.

Ved et eventuelt opprykk, regner ASA-lederen med at omsetningen vil øke fra 15 til 25 millioner.

- Går vi opp, utløses det både penger fra Fotballforbundet samt sponsormidler. Inntektsøkningen vil være i størrelsesorden ti millioner kroner. I år ligger vi an til sju millioner i billettinntekter, som er dobbelt så mye som budsjettert. FFK Sport ASA vil trolig gå halvannen million i overskudd. Også klubben vil gå noen hundre tusen i pluss på 2003-sesongen, sier Frode Kværneng.

Lokale spillere

FFK-ledelsen med trener Knut Torbjørn Eggen og administrativ sportssjef Harry Hansen i spissen har for lengst begynt å vurdere eventuelle forsterkninger i troppen til 2004-sesongen. På ønskelista står blant annet fire spillere med lokal identitet: Rune Buer Johansen (midtbanespiller i Sogndal, kommer fra Askim), Thomas Pereira (venstreback i Viking, er fra Greåker), Simen Brenne (Fredrikstad-gutt som er spiss/offensiv midtbanespiller i Moss) og Per Morten Kristiansen (Fredrikstad-gutt som er keeper i Moss).

Enerly og Blixt

- Vi prøver å bygge opp laget med lokale spillere, men ikke for enhver pris. Rosenborg-duoen Dagfinn Enerly (ving) og Lars Blixt (forsvarsspiller) er to andre spillere vi kan tenke oss. Men vi har liten sjanse hvis Rosenborg ikke ønsker å kvitte seg med dem. Når det gjelder Rune Buer Johansen, har også Bolton vist sin interesse. Vi gir ikke opp av den grunn, men betaler ikke 15 millioner for ham, sier Harry Hansen til Dagbladet.

PENGER I PUNGEN: Markus Ringberg og de andre Fredrikstad-spillerne kan vente seg en klekkelig bonus etter jubelsesongen.