GLADE: De luxembourgske landslagsspillerne var i ekstase etter at de klarte 0-0 mot storebror Frankrike. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE
GLADE: De luxembourgske landslagsspillerne var i ekstase etter at de klarte 0-0 mot storebror Frankrike. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFEVis mer

Frankrike - Luxembourg

Jubelbildene sier alt:
- Utrolig! For en sensasjon

Verdens 10. beste fotballag mot nummer 136. 67 millioner innbyggere mot 583 000. David mot Goliat. 0-0.

(Dagbladet): Fjesene til de luxembourgske landslagsspillerne sa sitt da dommeren blåste i sluttsignalet i gårsdagens VM-kvalifiseringskamp. Et 0-0-resultat er ingenting annet enn en kjempesensasjon å regne.

Sist Frankrike ikke vant i fotball mot sin nabo i nordøst, er 103 år siden. Året var 1914, og Franz Ferdinand var fortsatt i live. Frankrikes tidligere statsminister og ikon Charles de Gaulle var i 20-årene.

Ifølge Daily Mail er Frankrikes lag verdt svimlende fire (!) milliarder - mens lille Luxembourgs er verdt 270 000 kroner.

I ekstase

Hjemme i Luxembourg, der landslaget går under kallenavnet «de røde løvene», er stemningen nært ekstatisk. Heltene hylles.

- For en fantastisk uke, skriver Le Quotidien.

- Luxembourg holdt sensasjonelt unna, skriver Tageblatt.

- Utrolig! nøyer Luxemburger Wort seg med.

Landets statsminister, Xavier Bettel, tok til sosiale medier for å gratulere landslaget:

- Jeg er stolt av dere!

Spillerne selv er like sjokkerte. Luxemburger Wort har snakket med nesten samtlige, som er stolte av det laget presterte.

- Det ble skrevet fotballhistorie i kveld. Frankrike har akkurat nå et av verdens beste lag, og jeg trodde virkelig ikke at det skulle gå før dommeren blåste av kampen, sier tidligere fotballspiller og president i Det luxembourgske fotballforbundet, Paul Philipp, til avisen.

Frustrerte

I den franske leieren følte de mer på frustrasjon. Til tross for at de ikke klarte å score, dominerte stjernelaget kampen og hadde to skudd i stolpen. Marginene spilte altså ikke helt på lag.

- Det er fryktelig frustrerende å skape så mange sjanser uten å score. Det ville smakt godt med tre poeng her, men nå må vi kjempe helt til siste slutt. De to siste kampene avgjør. Vi er skuffet i kveld, sier landslagssjef Didier Deschamps til BBC.

Sportsavisa L'Equipe antyder nå at franskmennene går en anspent høst i møte.

- Europa gjør narr, vi blir bekymret, skriver avisa.

- Vi var ikke realistiske. Vi hadde litt uflaks mot et lag som visste hva de skulle gjøre på en måte som nesten ble overraskende. Det er veldig frustrerende og skuffende, sier Arsenal-stjerna Olivier Giroud.

Frankrike topper fortsatt gruppe A, men bare ett lite poeng foran Sverige, som tok en sterk seier søndag kveld. Luxembourg ligger nest sist i gruppa, foran Hviterussland, med fem poeng.