Jubeldommer skal dømme tyrkerne

Så ut til å feire Ajax-mål, fikk trøbbel.

• Følg siste runde i EM-kvaliken direkte på http://live.dagbladet.no

(Dagbladet.no): Om Norge ikke kommer til EM, har de forhåpentligvis bare seg selv å skylde på. På TV 2 i går ville imidlertid verken John Carew eller Åge Hareide se bort fra muligheten for at Bosnia bevisst ikke gir alt mot Tyrkia i kveld.

Det eneste som er helt sikkert er at Norge må konsentrere seg om å gjøre sin del av jobben mot Malta. Og stole på at alt går riktig for seg i Istanbul - der nederlandske Eric Braamhaar er satt opp som dommer.

Braamhaar kom i fokus flere ganger forrige sesong. Mest bråk ble det etter at Kenneth Perez hadde scoret Ajax\' femte mål på bortebane mot PSV. Braamhaar gjorde et lite hopp før han knyttet neven, men nektet for å ha jublet da han ble konfrontert med episoden etterpå.

Etter hvert måtte han likevel innrømme at gesten ikke var helt heldig.

- Det skyldes ene og alene det faktum at jeg brukte fordelsparagrafen, og at det laget som ble forulempet likevel fikk fordel av det. Det var det som var fantastisk, forklarte han etterpå, og lovet at han skulle oppføre seg mer diskret i fortsettelsen.

Noen uker i forveien gjorde Braamhaar seg upopulær i Frankrike, da han godkjente Ryan Giggs\' frisparkfrekkis mot Lille i Champions League. Om ikke annet beviste nederlenderen at han ikke favoriserer bortelaget.

Forhåpentligvis får vi se mange gode fordelsavgjørelser i bosnisk favør fra Braamhaar i kveld. For de spiller tross alt på bortebane...

DØMMER TYRKIA-BOSNIA: Denne mannen skal lede oppgjøret i heksegryta i Istanbul i kveld. Men Eric Braamhar har bevist tidligere at han kan være bortelagets venn. Foto: REUTERS
DØMMER TYRKIA-BOSNIA: Denne mannen skal lede oppgjøret i heksegryta i Istanbul i kveld. Men Eric Braamhar har bevist tidligere at han kan være bortelagets venn. Foto: REUTERS Vis mer

Dommeren i Norges kamp i kveld heter Yuri Baskakov og kommer fra Russland.

Under gjør Braamhar den kontroversielle jubelgesten etter at Ajax har gått opp i 5-1 borte mot PSV.

Jubeldommer skal dømme tyrkerne
<B>GODKJENTE GIGGS-FRISPARK:</B> Her skrur Ryan Giggs inn 1-0 for Manchester United mens Lille stiller muren. Etterpå raste franskmennene mot United og den nederlandske dommeren.