Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jubelguttene

Kjetil André Aamodt og Lasse Kjus gjorde det de skulle: Banke konkurrentene og sørge for norsk gull og sølv i kombinasjonen.

Det var egentlig ingen tvil om at dette ville bli en stor norsk alpin-dag. Etter gårsdagens sterke utforrenn og førsteomgangen i dagens slalomrenn ble det mer og mer klart at dette ville bli storartet. Kjetil André Aamodt ledet, og Lasse Kjus lå på andre plass etter første omgang, etter litt forsiktig kjøring.

I andre omgang sørget Christian Maiers knalløp for å presse nordmennene. Maier kjørte inn til 2.43.89. Paul Accola gjorde det enda mer spennende. Til tross for en liten tabbe kjørte han inn til ny ledelse på 2.43.62.

Men i andre omgang slo de to jubelgutta seg virkelig løs.

En svært innbitt Lasse Kjus gjorde jobben, til tross for noen små tabber. Han kjørte inn 37 hundredeler foran Accola. Kjetil André åpnet andre omgangen litt mer forsiktig, og tapte til Lasse i første del av løypa. Men Kjetil André klarte det, og sørget for dobbelt norsk i kombinasjonen.

Aamodt sluttet på 2.43,09. Lasse Kjus tok sølvet med 2.43,25 foran Paul Accola (Sveits) med 2.43,62.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media