Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jubelhelg for Kristin

Med VM-plass og NM-sølv lørdag og stafettgull i går, har Norges nye langrennsyndling Kristin Størmen Steira (21) for alvor fått fart på karrieren.

- Det har vært en fantastisk helg, sier finnmarksjenta til Dagbladet og tenker spesielt på VM-billetten som ble tildelt over høyttaleranlegget under langrenns-NM i Molde lørdag.

I går skøytet hun seg inn til første plass på stafetten for Høybråten & Stovner, og sikret i tillegg klubbens aller første NM-tittel i stafett.

- Kjempemoro. Vi hadde forhåpninger om medalje, men ikke gull, sier markedsøkonomistudenten, som hadde få problemer med å passere Moldes Unni Ødegaard på sisteetappen. I mål var avstanden ned til Molde 20 sekunder.

Gjennombrudd

Da hadde de to 20 år gamle søskenbarna Merethe og Solfrid Braathen lagt et godt grunnlag på de to første etappene.

- Både Merethe og Solfrid imponerte, så all honnør til dem, sier den sympatiske 21-åringen.

Senior-VM var ikke i hennes villeste fantasi denne sesongen - inntil hun for to uker siden knallet til med en niende plass i verdenscupen i Nove Mesto.

- Det var mitt definitive internasjonale gjennombrudd. Den plasseringen ga meg mye kjærkommen selvtillit, men jeg visste jeg måtte prestere veldig bra i NM for å få VM-tur, sier Størmer Steira.

Hun kom på andre plass på lørdagens 15-kilometer i fri teknikk, og like etter svirret ryktene i langrennsleiren om at VM-plassen var sikret for hennes del. Så kom den bekreftende og gledelige meldingen over høyttaleranlegget - før hun hadde fått snakket med langrennstrener Svein Tore Samdal.

Ungdoms-VM

- Jeg ble vanvittig glad, sier Kristin, som også har et annet VM å konsentrere seg om før det braker løs i Val di Fiemme. Hun skal nemlig delta i ungdoms-VM, også det i Italia.

- Målet for sesongen var ungdoms-VM, men nå er det selvfølgelig senior-VM som betyr mest. Det er to uker mellom de to mesterskapene, så min første VM-deltakelse kommer ikke til å ha noe å si for den andre, sier Kristin Størmer Steira.

Skippertak

Hun har halvannet år igjen av studiene ved Norges Markedshøyskole, men satser fullt på langrenn i tillegg. Bøkene er med når hun reiser rundt og konkurrerer, og selv om hun sjelden dukker opp på forelesninger, prøver hun å holde tritt med leseplanen.

- Jeg får ta et skippertak når sesongen er over. Men jeg synes det er greit å holde på med noe ved siden av idretten, sier Norges nye langrennstalent.

- Hvilke forventninger har du i senior-VM?

- Jeg håper å få gå tremila i fri teknikk. Men det kan også hende at det bare blir med turen for meg. Likevel vil det være en nyttig erfaring å få med seg videre, sier Størmer Steira, som nå satser på å stabilisere seg på høyt nivå i langrennssporet.

- For er du blant de beste i Norge, er du også blant de beste i verden, mener hun.

KISTEGLAD: Unge Kristin Størmer Steira har yppet seg før, men har i helga fått sitt definitive gjennombrudd.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media