JUBELHELG: Mikael Flygind-Larsen (f.v.), Håvard Bøkko og Henrik Christiansen sørget for at Norge vant verdenscupen sammenlagt i lagtempo.Foto: SCANPIX/REUTERS/Jerry Lampen
JUBELHELG: Mikael Flygind-Larsen (f.v.), Håvard Bøkko og Henrik Christiansen sørget for at Norge vant verdenscupen sammenlagt i lagtempo.Foto: SCANPIX/REUTERS/Jerry LampenVis mer

Jubelhelg i skøyteleiren

Avsluttet med lagtemposeier i Heerenveen.

|||Skøyteløperne har hatt en vond sesong, men da det hele skulle avsluttes ble det bare jubel i Heerenveen. Søndag ble det lagtemposeier.

- Vi har et veldig godt lag, som består av fem løpere. Alle fem går veldig godt sammen. Vi holder farta helt til mål, mens de andre mister trykket, sa landslagstrener Jarle Pedersen til NTB.

Han hadde god grunn til å smile etter det som må ha vært den beste norske skøytehelgen på år og dag:

• Lørdag: Dobbeltseier på 5000-meteren (Håvard Bøkko foran Sverre Haugli) og Bøkko-seier i 5000-metercupen sammenlagt.

• Søndag: Lagtemposeier (Bøkko, Henrik Christiansen og Mikael Flygind-Larsen) og seier i lagtempocupen sammenlagt.

- Vi har absolutt hatt mye å juble for. Det gjør godt for selvtilliten foran VM neste helg. Vi er et lag i medgang, og det er aldri negativt, sa Pedersen.

Revansj etter OL
Lagtempolaget var nær OL-medalje i Vancouver. Laget hadde den nest raskeste tiden, men det kom i bronseduellen mot Nederland, så da ble det med den litt bitre fjerdeplassen.

I verdenscupfinalen stilte nederlenderne et B-lag som endte på fjerdeplass. Når Bøkko, Christiansen og Flygind-Larsen vant løpet, ble det dermed også seier i lagtempocupen sammenlagt.

- Det er et veldig sterkt lag, konstaterte Jarle Pedersen.

Den norske trioen leverte tiden 3.42,77. Det er like bak den norske rekorden som ble slettet med 3.39,55 i Salt Lake City før OL. Den tiden holdt til seier i den tidligere OL-byen.

- Tiden er veldig god. Å få til den her i Heerenveen i dag var veldig sterkt. Vi vant klart, sa Pedersen.

Slo OL-laget
Canada og USA, som gjorde opp om OL-gullet tidligere i vinter, fulgte på plassene bak Norge.

Kanadierne stilte med samme lag som ble olympiske mestere på hjemmebane.

Neste helg er det VM i Heerenveen. Den norske oppladningen har vært ideell.

- Sesongen varer til og med VM, og vi konsentrerer oss fullt ut om å gjøre det bra der. Så får de andre gå det de klarer, sa Jarle Pedersen.

(NTB)