Jubeljoik for «supersamen»

Det er ikke uvanlig at fotballspillere får spesialdesignet skoene sine. Men Morten Gamst Pedersen er trolig alene i verden om å få «supersamen» inngravert på skotøyet.

SUPERSKOENE: «Supersamen» pryder Gamstens rosa joggesko. Foto: ARNT E. FOLVIK
SUPERSKOENE: «Supersamen» pryder Gamstens rosa joggesko. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BISLETT (Dagbladet): Sametinget har gjerne viktigere saker på agendaen enn å kommentere skoa til fotballspillere, men gjør gladelig et unntak i Gamstens tilfelle.

Visepresident Marianne Balto ler godt av påfunnet til Blackburn-proffen - og berømmer ham samtidig for å være stolt over sine samiske aner.- Det å være minoritet, og være stolt av det, gir oss kjempedrahjelp i forhold til å bygge stolthet og identitet for det samiske folk. Det at Gamst viser en sånn offensivitet på dette området er kjempeflott.

- Ser du på ham som en supersame?- Det må han selv få lov til å definere. Føler han at han er en supersame, er det i orden for meg, sier hun.

Selv synes Gamst det er stas å snakke om sitt samiske opphav.

- Etter at jeg ble kjent, har jeg vel kanskje skryt på meg mer samiskhet enn jeg egentlig har, men det er bare artig, har han uttalt til den samiske avisa Sagat.

Supersamen-skoen med det meget friske fargevalget ble til da Gamst var innom en sportsbutikk i Oslo i sommer og skrev autografer.- Der hadde de et system hvor man kan designe sine egne sko, sier sports marketng manager Thomas Mietinen i Adidas, som ikke kjenner til om Gamst bruker pseudonymet «Supersamen» i andre sammenhenger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer