Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jubelmål av Leo

LIVERPOOL (Dagbladet): Liverpool- Tottenham 4-0. Øyvind Leonhardsens første Liverpool-scoring kom mot Derby og var et blinkskudd med høyre. Det andre kom i går - like klinisk reint, like vakkert og med venstre. Og dermed har bakrommets formann gjort seg til skarpskytter fra Liverpools forværelse. Det er en stilling Leo kler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Den andre scoringa i en klubb er alltid veldig viktig, sier Leo til Dagbladet. - Den første gjør at du bryter en barriere, den andre forteller at du er i gang. Og måten scoringene har kommet på er jeg også godt fornøyd med.

- Det har vært to fine skudd - et med hvert bein.

Glem Leos beskjedenhet og vit at de to fulltrefferne på Anfield hører hjemme i skuffen for utsøkte fotballavslutninger. Det har nemlig vært ett hundre prosent presisjon og bevissthet bak Liverpool-proffens to tellende skudd på mål.

Og er du av de som liker å smøre på tjukt kan du godt fortelle naboen at Leo valgte nettmasker før han skjøt.

Det er ikke så veldig langt unna sannheten.

Leo i ny rolle

Øyvind Leonhardsen i Wimbledon og Øyvind Leonhardsen i Liverpool er to forskjellige spillere. Og på Anfield trives han utsøkt sjøl om han spiller på den plassen han virkelig misliker - høyrekanten.

Han er ikke den bakromstrueren vi er vant til - Liverpool spiller for omstendelig til det - og derfor sliter han seg ikke ut uten ball. Det betyr igjen at han er bedre - med ballen.

- Nei, det blir ikke så mange løp, sier Leo. - Og i denne kampen mot Tottenham ble det nesten ingen. Jeg skal holde bredden der ute på kanten, og akkurat det er litt uvant. Derfor er jeg fortsatt inne i en prosess hvor tilpasningen av spillestilen er det viktigste.

Manageren skryter

Liverpool så ut som et fotballhavari de første førtifem minuttene mot Tottenham. Fra klokka 16.00 til 16.45 norsk høsttid var det faktisk Steffen Iversen og kompani som hadde føringa.

Men så kom det ei bøtte Evans-kjeft i pausen, balltempoet ble forlangt oppskrudd, og resten var grei skuring.

På en middels dag ble det egentlig litt for lett.

- Jeg fikk skryt av Evans fordi jeg ofret meg for laget, sier Leo. - Han vet jo at jeg egentlig ikke vil spille der han har plassert meg. Og derfor føler jeg at det er mye å gå på i Liverpool.

- Jeg har ennå ikke vært i nærheten av mitt beste.

Fraværet av bakromsløp gjør at Leo ikke får tatt ut like mye som han pleier. Etter matchen i går var han nesten ikke sliten.

- Jeg bruker ikke like mye krefter som tidligere, og det kan jo være greit det. Men jeg skal true bakrommet her også. Og det betyr at timingen i løpene er veldig viktig. Sjøl om vi spiller omstendelig blir det jo rom.

Markant
ansiktsløftning

Bjørn Tore Kvarme var omtrent den eneste Liverpool-spilleren som så normal ut før pause. Etterpå spilte alle seg opp. Og den som gjorde det med klarest margin var Stig Inge Bjørnebye. Fordi han dummet seg ut så voldsomt et par ganger i første omgang.

- To sånne sleivspark - det var bare to - blir veldig synlige, sier Stig Inge. - I slike situasjoner er det viktig å ha karakter. Jeg brydde meg ikke om det og gikk ut igjen i andre omgang for å gjøre en god jobb. Det mener jeg at jeg klarte.

Stig Inge Bjørnebye dro opp kontringa til ettermiddagens vakreste scoring. Etter førti meter med ballen leverte han perfekt til Robbie Fowler. Som på den første berøringa satte opp Jamie Redknapps høyrebein. Da sa det som det pleier:

KABOM!

Hele Norges coronakart