JUBELPOOL

LONDON: Charlton-Liverpool 0-4. - At vi nå er klare for Champions League neste sesong er det beste som har skjedd for Liverpool. Cup-seierne betyr selvsagt enormt mye, men målet vårt har hele tiden vært mesterligaen, sier en strålende fornøyd Gerard Houllier.

Robbie Fowler (2), Danny Murphy og Michael Owen satt Charlton på plass de siste 45. minuttene på The Valley i går ettermiddag.

Liverpool kom til London med et enormt press på sine røde skuldre, slitne var de også.

Laget har spilt 63 kamper denne sesongen og scoret 127 mål, ettersom de har vært sjefer i Worthington cup, FA- og UEFA-cupen. De to siste pokalene ble satt inn i mesterskapshyllene på Anfield denne uka.

- Vi spilte egentlig en doktor Jekyll og mister Hyde-kamp mot Charlton. Før pause var det lite som stemte for oss, og Charlton var best. I pausen snakket vi alvorlig sammen og foretok et par justeringer. Det viste seg å gi resultater, sa Houllier som mener Robbie Fowler viste at han er gull verdt for klubben. Det har lenge vært spekulasjoner om Robbie er på vei bort.

Fowler blir

- Det å spille i en klubb som Liverpool handler ikke bare om de 11 som starter en kamp, for å hevde oss må vi har en stor og solid tropp. Det er vi i ferd med å få, og Robbie er definitivt med, sa Houllier som la til at han håper å kunne handle inn et par nye spillere før sesongstart 18. august.

I går startet Emile Heskey på benken. Fowler og Owen lå på topp, mens superveteran Gary McAllister var et drivjern på midten.

- Det er bare ett ord som kan oppsummere denne sesongen for meg, et eventyr, sa McAllister som var nære ved å sette et drømmepunktum med et frispark på vei opp mot krysset.

Hadde den gått inn ville også Charlton-fansen stormet bana ettersom de satte stor pris på gjestene fra nord-England. Etter kampen fikk Liverpool stående applaus av alle, inkludert The Kop på busstur.

Fest uten måte

- Men nå skal vi nyte at denne sesongen er over. Ved de to siste cupseierne har vi måtte utsette feiringen, men det skal vi ikke nå. Vi skal ha en ordentlig avslutningsfest i Liverpool med koner og kjærester, sa Houllier. Franskmannen la til at han og spillerne også trenger hvile.

- Vi skal også ha en velfortjent ferie, vi er alle sammen slitne og trøtte. Det tar på dette her, sa den smilende franskmannen som virkelig er i ferd med å ta opp arven etter storhetene Bill Shankly og Bob Paisley.

Pengefolkene i Liverpool-styret gnir seg også i hendene. Pundbunkene har strømmet inn denne sesongen, og med Champions League kan de ringe kontofonen med glede.

  • Michael Owens mål gjorde at han ble toppscorer for Liverpool med 24 totalt. Owen ser også fram til en pust i bakken, men førstkommende fredag ønsker Sven-Gøran Eriksson hans tjenester. England er i Derby og treningskamp mot Mexico.

Viva Liverpool!

TRIUMF-POOL: Robbie Fowler scoret to mål i går. Liverpool vant 4-0 og er dermed klare for Champions League neste år. Her gratuleres han av Michael Owen (t.v.), Danny Murphy og Steven Gerrard.