Jubelsesongen er i gang

Yarrah Boko starter som banker på Bjerke.

JUBEL I VENTE. Yarrah Boko er i gang. Trener Trond Anderssen, eier Jan-Erik Andresen og kusk Kai Johansen kan få mye å juble for. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
JUBEL I VENTE. Yarrah Boko er i gang. Trener Trond Anderssen, eier Jan-Erik Andresen og kusk Kai Johansen kan få mye å juble for. Foto: HESTEGUIDEN.COM.Vis mer

Klikk her og grip sjansen til å vinne 40 millioner!

-Yarrah Boko går rett inn i den internasjonale eliten i år. Det er jeg temmelig sikker på, sier trener Trond Anderssen.

I kveld kommer den norske stjerna til start i det første V75-løpet på Bjerke.

Og da er bankeren klar.

Hingsten viste i Frankrike i vinter, at han er i ferd med å vokse inn i det ypperste selskapet.
Etter de tøffe løpene der nede har Yarrah Boko fått en liten ferie mens forholdene her hjemme forandret seg fra piggføre til sommerbaner.

-Godt med en tur i kjelleren

-Jeg ville ikke starte ham på pigger, og han hadde godt av litt fri etter å ha gått i kjelleren et par ganger på Vincennes, sier Anderssen.
-Det er bra for ham med de tøffe løpene han fikk. Det er slik en hest blir herdet for å vokse inn i den internasjonale eliten. Han møtte jo noen av verdens beste hester der nede og viste at han duger, sier Anderssen til Dagbladet.

1.12 siste 1500

-Jeg er ganske sikker på at Yarrah Boko traver 1.12 den siste halvannen kilometeren, forteller Trond Anderssen.

Da er regnestykket en smal sak. Man må ikke være rakettforsker for å regne ut at hesten ender langt foran de andre i mål. Ingen i onsdagens løp er i nærheten av noe slikt.

Spenstig i trening

-Jeg kjørte ham i en treningsøkt på Bjerke for en uke siden. Da kjentes han veldig fin og spenstig ut. Han ser i det hele tatt veldig fin ut og har en solid og sterk helse, forteller Anderssen.

Oslo Grand Prix

Oslo Grand Prix på Bjerke søndag 15. mai er det store målet. Men før det skal Yarrah Boko vise seg fram på Bjerke onsdag og på Jarlsberg travbane i et vanlig fredagsløp 8. april. Håpet er å komme med i Olympiatravet på Åby søndag 16. april.

-Skal han bli invitert til det løpet, må han vise at han er god i de to løpene i Norge. Men kommer han ikke med der, er uansett Oslo Grand Prix det første ordentlig store vi sikter mot i år, forteller Trond Anderssen.

40 millioner i potten

Det er enorme gevinster på spill onsdag kveld på Bjerke. Jokerpotten har vokst til 40 millioner kroner. Det frister til et forsøk. Men da må bare et system ha de sju vinnerne.