Jubelsøndag etter mørk torsdag

Fra tragedie torsdag, ble det Derbyjubel for galopptrener Wido Neuroth og jockey Fredrik Johansson søndag.

ØVREVOLL (Dagbladet.no): For tre dager siden var galopptrener Wido Neuroth langt nede. Et stort løp for to-åringene var flyttet fra Derbydagen til torsdagen før. Wido skulle vise fram en av sine favoritthester Lech foran den store dagen. Lech vant løpet suverent. Men den unge hesten tråkket tragisk feil med sitt ene bakbein, sannsynligvis i en grøftekant på vei ned mot vinnerpaddocken. Hesten måtte avlives. Wido sto og gråt åpenlyst.

-Jeg gråt på torsdag, men var jo nødt til å rette blikket mot søndagen så raskt jeg kunne. Jeg hadde ansvaret for den store Derbyfavoritten. Derfor er det svært deilig å stå i vinnerpaddocken i dag. Jeg føler en stor lettelse nå, sa Wido Neuroth til Dagbladet.no. Hesten hans Appel Au Maitre hadde gjort jobben sin og vant Norsk Derby på en suveren måte.

-Jeg blir alltid glad når hestene gjør jobben sin. Da har jeg også gjort jobben min, sa Neuroth.

Tidenes beste

Søndag hadde Neuroth og jockey Fredrik Johansson sin største dag sammen på galoppbanen. Den norske superhoppa Funny Legend satte internasjonale galoppstjerner ettertrykkelig på bakken i storløpet Marit Sveeas Minneløp. Seieren var verdt en million kroner.

-Det har vært litt av en uke, sa deleier Terje Finnbråten. Torsdag måtte han se sin nye stjerne bli avlivet etter det tragiske uhellet.

I går var smilet tilbake etter Funny Legends meritterende seier i et løp med såkalt Gruppe-status. Det er bare de beste internasjonale løpene som oppnår en slik status.

Fremtiden forsvant

PÅ GULLSTOL. Jockey Fredrik Johansson sitter godt på gullstol etter seieren i Norsk Derby med hesten Appel Au Maitre. Eier Magne Jordanger og trener Wido Neuroth bærer lettvekteren mer enn gjerne. Foto: HESTEGUIDEN.COM
PÅ GULLSTOL. Jockey Fredrik Johansson sitter godt på gullstol etter seieren i Norsk Derby med hesten Appel Au Maitre. Eier Magne Jordanger og trener Wido Neuroth bærer lettvekteren mer enn gjerne. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

Uka sluttet også bra for toppjockey Fredrik Johansson. Han red begge vinnerne for Wido Neuroth. Torsdag hoppet han av Lech, etter at hesten hadde brukket beinet så tragisk.

-Lech var framtida. Nå er han borte. Det var en svært trist kveld. Jeg visste også hvor glad Wido var i akkurat den hesten. Men nå er det meste bra. Appel Au Maitre vant som han ville Norsk Derby. Hesten kan bli svært god. Funny Legend imponerte også stort. Men hun er inne i sin siste sesong, sa Fredrik Johansson til Dagbladet.no.

Det som er like sikkert som at Funny Legend går over  i avlen, er at det kommer flere stjerner i fremtida for trener Wido Neuroth og jockey Fredrik Johansson.

SUVEREN. Appel Au Maitre med Fredrik Johansson på ryggen var helt suveren i Norsk Derby