Jubelsøndag etter mørk torsdag

Fra tragedie torsdag, ble det Derbyjubel for galopptrener Wido Neuroth og jockey Fredrik Johansson søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ØVREVOLL (Dagbladet.no): For tre dager siden var galopptrener Wido Neuroth langt nede. Et stort løp for to-åringene var flyttet fra Derbydagen til torsdagen før. Wido skulle vise fram en av sine favoritthester Lech foran den store dagen. Lech vant løpet suverent. Men den unge hesten tråkket tragisk feil med sitt ene bakbein, sannsynligvis i en grøftekant på vei ned mot vinnerpaddocken. Hesten måtte avlives. Wido sto og gråt åpenlyst.

-Jeg gråt på torsdag, men var jo nødt til å rette blikket mot søndagen så raskt jeg kunne. Jeg hadde ansvaret for den store Derbyfavoritten. Derfor er det svært deilig å stå i vinnerpaddocken i dag. Jeg føler en stor lettelse nå, sa Wido Neuroth til Dagbladet.no. Hesten hans Appel Au Maitre hadde gjort jobben sin og vant Norsk Derby på en suveren måte.

-Jeg blir alltid glad når hestene gjør jobben sin. Da har jeg også gjort jobben min, sa Neuroth.

Tidenes beste

Søndag hadde Neuroth og jockey Fredrik Johansson sin største dag sammen på galoppbanen. Den norske superhoppa Funny Legend satte internasjonale galoppstjerner ettertrykkelig på bakken i storløpet Marit Sveeas Minneløp. Seieren var verdt en million kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer