Jubeluke for pappa Svante Samuelsson

BERGEN: Søndag ble han far til ei jente på 4270 gram. 16. mai scoret han sitt første mål for sesongen for Brann og ble bejublet av nesten 19000 på tribunene.

I garderoben etter kampen ble alle de andre spillerne beordret hjem for å lage barn i håp om at flere skal score mål for Brann.

- Jeg kastet ut dette lange trebeinet mitt og traff heldigvis godt på en retur som Lyn-keeperen slo via tverrliggeren og ut. Det er ikke ofte jeg scorer mål. Derfor var dette en ekstra god start på 17. mai i Bergen. Jeg skal gå sammen med de andre guttene i toget, sa Svante Samuelsson etter kampen.

Det nyfødte barnet er ennå for lite til å bli med i 17. mai-toget og måtte derfor bli hjemme sammen med moren i går.

Tok kontroll

Fredag, lørdag og søndag ble det nesten ikke søvn på Branns høyreiste svenske, men etter at hans datter kom til verden søndag, har han konsentrert seg om oppladningen til den store 16. mai-kampen mot Lyn. Han tok kontroll over det meste på midtbanen og ble godt hjulpet av løpevillige flankespillere i Raymond Kvisvik og Alex Valencia.

Etter en frekk og offensiv start av Lyn tok Brann over kampen og ledet 2- 0 til pause. Det andre målet kom da Alex Valencia sendte en lang ball i retning fem-meteren. Ballen traff ryggen til Anders F. Klunderud, endret retning og passerte fingertuppene til Lyn-keeper Thomas A. Ødegård.

- Vi hadde god kontroll med kampen helt fram til Lyn fikk sitt mål. Da ble det litt nervøst og vanskelig å få til det raske spillet framover, sier Samuelsson.

Det var tidligere Brann-spiller Kjetil Løvvik som fintet ut gamle lagkamerater og sendte en høy ball i retning Espen Haug i kampens 65. minutt. Han traff godt med pannebrasken, sendte ballen i mål og pirret nervene til de økonomisk ansvarlige i Brann.

Nervøst

- Jeg hadde det ikke godt de siste 25 minuttene. Heldigvis gikk det bra til slutt, sier direktør Bjørn Dahl.

Brann-trener Teitur Thordarson var heller ikke sikker på seier før dommer Rune Pedersen blåste av for full tid.

- Jeg har opplevd så mange ganger at vi har fått mål imot helt på tampen av kampene. Denne gangen klarte vi å demme godt opp med disiplinerte spillere i den bakerste rekka, forklarer han.

Lyn-trener Vidar Davidsen erkjenner også at det endte med en fortjent Brann-seier.

- Vi åpnet godt, men etter at Brann hadde scoret to mål, skapte de en lang rekke sjanser som kunne ha endt med enda større tap, sier Davidsen.

PS! Svante Samuelssons kontrakt har utløp 31. desember i år. Han regner ikke med at det blir skrevet ny kontrakt med Brann og håper i stedet at en utenlandsk klubb skal la seg friste til å kjøpe i løpet av sesongen.

<B>FERIET: </B> Azar Karadas, Raymond Kvisvik, Erlend Hanstveit og Svante Samuelsson i 17. mai-toget i Bergen.