Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jubileumsslakt

Claus Lundekvam jubilerte da Liverpool fikk bank.

(Dagbladet.no): I dag var Claus Lundekvam på banen for 276. gang i Premier League. Det er norsk rekord, for Henning Berg stoppet på 275 kamper.

Og det ble litt av en jubelkamp for den norske stopperen, som også var kaptein for Soton.

- Jeg er veldig stolt over å ha satt rekorden, men tenkte lite på det under kampen. Det var imidlertid stort og spesielt å være kaptein i akkurat denne kampen, sier Lundekvam til NTB.

Liverpool tapte sin tredje kamp på rad - alle tre etter at Fernando Morientes kom til klubben.

Morientes spilte fra start sammen med Milan Baros for Liverpool, uten å gjøre seg bemerket.

For det var Southmapton som var best på St. Mary\'s. David Prutton straffet Liverpool nådeløst allerede etter fem minutter. Et innlegg fra høyre ble klarert av Sami Hyypiä og ballen endte hos nyinnkjøpte Pellegrino.

Argentineren brukte imidlertid for lang tid med ballen og Prutton kunne plukke ballen enkelt på 16 meter og sette ballen kontrollert forbi Jerzy Dudek.

Det var den tidligere Nottingham Forest-spillerens første scoring på 13 kamper i årets sesong.

17 minutter seinere var det klart for mer amatørmessig forsvarsspill fra Liverpool. Jamie Redknapp, tidligere Liverpool-kaptein, fant Prutton på kanten. Innlegget havnet hos en umarkert Peter Crouch foran mål som enkelt kunne stange inn 2-0, noe som også ble sluttresultatet.

- Gutta mine jobba sokkene av seg, sier en pære stolt Harry Redknapp etter kampen til PA.

Soton-manager Redknapp hadde mange skader foran kampen, og valgte å spille fem mann på midtbanen.

- Med Kevin Phillips ute var det greit med fem mann på midten. Peter Crouch var dyktig som enslig spiss og har mye større ferdigheter på bakken enn folk tror, slår Redknapp fast.

Claus Lundekvam hadde god kontroll på Liverpools superspisspar Morientes og Baros gjennom hele kampen. Selv om Liverpool hevet seg betraktelig i andre omgang, klarte de ikke å produsere så mange sjanser.

I motsatt ende ble nok Crouch snytt for et straffespark da han ble dyttet av innbytter David Raven. Men det straffesparket trengte strengt tatt ikke Liverpool i dag.

Liverpools spanske manager Rafael Benitez var ikke særlig fornøyd med gutta sine i dag.

- Det blir vanskelig når vi så godt som gir bort to mål, sier Benitez.

SLAKT: Liverpool ble overrumplet av Southampton. Akkurat som Milan Baros blir her av Callum Davenports takling.