Jublende Solskjær så Molde leke seg til seier

Kan ha ledet blåtrøyene for siste gang.

Sandnes Ulf - Molde 0-2

SANDNES (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær har mildt sagt hatt en turbulent oppladning til kveldens kamp mot Sandnes/Ulf. 

Siden det ble kjent at Aston Villa hadde sendt privatfly til Kristiansund for å hente Molde-manageren, har den ene interne intrigen avløst den andre, og harmoni er snudd til isfront nærmest over natta.

Men til tross for beskyldninger om ordrenekt, illojalitet og vingling sto Solskjær på sidelinja som vanlig da kampen på Sandnes Stadion ble sparket i gang klokka 18.

Jublende Solskjær
Derfra fikk han se laget sitt gjøre jobben mot et Sandnes Ulf-lag som ikke hadde tapt hjemme før i dag - og således var bekymringene om at alt bråket hadde påvirket spillergruppa i negativ grad grunnløse. 

Solskjær så ut til å vise genuin glede hver gang laget hans scoret, og løp nærmest ut på banen med armene i været da Jo Inge Berget satte inn 2-0 etter 52 minutter.

ENGASJERT: Ole Gunnar Solskjær viste ingen ytre tegn til irritasjon eller sinne over bråket som har preget Molde de siste dagene, og viste stort engasjement på sidelinja underveis i 2-0-seieren mot Sandnes Ulf. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
ENGASJERT: Ole Gunnar Solskjær viste ingen ytre tegn til irritasjon eller sinne over bråket som har preget Molde de siste dagene, og viste stort engasjement på sidelinja underveis i 2-0-seieren mot Sandnes Ulf. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix Vis mer

- Det er en fantastisk respons fra laget, og en veldig god prestasjon. Vi skaper mange sjanser og det er en profesjonell gjennomføring, sier Solskjær rett etter kampen.

- Vi er i god form. Måten vi forsvarer oss på er bra. Alle ofrer seg for laget, og det er jeg veldig fornøyd med, sier Molde-sjefen.

Men en ny seier - den fjerde på rad - tar selvsagt ikke oppmerksomheten bort fra de indre stridighetene i klubben. 

Omtrent rundt kampstart bekreftet Aker at det var Kjell Inge Røkke som trakk i trådene da Molde-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen i går valgte å røpe Solskjærs svar på de tre etter hvert så velkjente tre spørsmålene til media.

Solskjær opplevde lekkasjen som et tillitsbrudd - på samme måte som Molde-ledelsen følte de ble trosset da Solskjær reiste til England mot deres ønske. 

GODT HUMØR: Stemningen virket god da Solskjær inspiserte kampmatta før start, sammen med de to trenerne han ønsker å ta med seg til Aston Villa - Richard Hartis (t.v) og Mark Dempsey 
Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
GODT HUMØR: Stemningen virket god da Solskjær inspiserte kampmatta før start, sammen med de to trenerne han ønsker å ta med seg til Aston Villa - Richard Hartis (t.v) og Mark Dempsey Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix Vis mer

Spørsmålet er om det var siste gang Solskjær ledet Molde, og om Aston Villa velger å tilby ham managerjobben. Hvis det ikke skjer blir det spennende å se om begge parter er villige til å sette en strek over det som har skjedd. 

Blir det Solskjærs siste kamp, avslutter han i hvert fall med stil. 

Seieren aldri truet
Molde var en klasse over de nyopprykkede vertene i alle spillets faser, og seieren var aldri truet etter at Mattias Mostrøm satte inn 1-0 i det 26. minutt. 

Ulf-stopper Edier Frejd feilberegnet grovt på et gjennomspill slik at Davy Claude Angan fikk fri bane mot mål. Fra skrått hold satte han ballen rett på Bo Andersen, men returen havnet hos Mostrøm, som satte den i mål tross et ureint volleytreff. 

Sandnes Ulf yppet seg en sjelden gang på Moldes banehalvdel, som da Vegard Aanestad fikk en avslutning blokkert fra god posisjon eller Ronny Espedal forsøkte å lobbe over Espen Bugge Pettersen. Men man satt hele tiden med følelsen av at Molde hadde kontroll, og at 2-0 var nærmere enn 1-1. 

Det kom sju minutter inn i 2. omgang. Igjen greide ikke Frejd å håndtere et gjennomspill, og Jo Inge Berget viste både styrke og tempo da han holdt midtstopperen unna før han satte inn 2-0. 

Resten ble en transportetappe for Molde. Angan burde kanskje scoret da han elegant dro seg fri i boksen, før han sleivet ballen langt utenfor. Ole Gunnar Solskjær sparket forsiktig til en vannflaske før han gikk smilende tilbake til egen benk.

Etter kampen var Solskjær med spillerne og takket fansen ute på banen.