Jublende Tutta tok ledelsen

Fortsetter storspillet etter dårlig start. - Golf er en rar idrett, synes hun.

• Resultatside: Se foreløpig stilling

Med blant annet to eagles var Suzann «Tutta» Pettersen suverent best i den tredje runden av LPGA-turneringen Long Drugs Challenge i California, USA.

Når bare en runde gjenstår, er den norske 26-åringen i ledelsen. Sjøl kan hun ikke huske sist hun gikk en så god runde.

- Jeg er bare glad for at jeg klarte å holde det gående, at jeg ikke stoppet opp. Så får vi se hva jeg klarer i siste runde, sier hun til LPGAs hjemmesider.

- Det er bare herlig å være der oppe i toppen igjen, slår hun fast.

Åtte under par

Pettersen gikk lørdagens runde på 64 slag, åtte under par og tre bedre enn lederne etter de to første rundene, Lorie Kane og Karrie Webb.

Pettersen spilte svakt i første runde da hun gikk tre over par. Men fredag klatret hun 64 plasser, til en foreløpig fjerdeplass, med sju under par.

SLÅR SEG TIL TOPPS: Hvis Suzann Pettersen fortsetter storspillet, kommer hun til å slå seg helt til topps i LPGA-turneringen Longs Drugs Challenge i California, USA. Foto: ROBERT LABERGE/AFP/SCANPIX
SLÅR SEG TIL TOPPS: Hvis Suzann Pettersen fortsetter storspillet, kommer hun til å slå seg helt til topps i LPGA-turneringen Longs Drugs Challenge i California, USA. Foto: ROBERT LABERGE/AFP/SCANPIX Vis mer

- Etter den første runden hadde jeg som mål å spille meg opp, så det har vært to flotte dager etter det, sier golfspilleren.

Likevel skjønner hun ikke hva som skjedde fra torsdag til fredag og som gjorde at hun plutselig begynte å storspille.


- Bare en ny runde golf
- Golf er en merkelig idrett. Jeg mener, i den første runden følte jeg ikke at jeg slo mange dårlige slag, men så puttet jeg elendig etter min egen standard. Dette er noe jeg har forsøkt å jobbe med, forteller hun.

1,1 millioner dollar-turneringen avsluttes i kveld/natt til mandag, norsk tid, og Norges kort ser fram mot fortsettelsen med sjølsikkerhet.

- Jeg er veldig rolig. Dette er hvor jeg ønsker å være, dette er det jeg trener for og dette er det jeg terper for. Jo oftere du er i en sånn situasjon, dess bedre vil du kunne takle den, mener hun.

- I bunn og grunn er det bare snakk om en ny runde golf, tillegger hun.

Jublende Tutta tok ledelsen
GLAD: Suzann Pettersen jubler under nattas tredje runde av Long Drugs Challenge, en LPGA-turnering som arrangeres i California, USA.