Jubler for millionlønn

BERGEN (Dagbladet): I går var avtalene mellom Brann og Austria Wien endelig klare for signering. Raymond Kvisvik (27) og Thorstein Helstad (24) er like godt fornøyd som Brann-direktør Bjørn Dahl med millionbeløpene som vil komme alle de tre partene til gode.

Spillerne har avtalt å holde kjeft om betingelsene, men etter det Dagbladet erfarer vil Kvisvik få rundt to millioner kroner netto i året, pluss solide bonuser. Helstad vil få rundt tre millioner kroner i året, pluss bonuser.

- Jeg kan ikke kommentere betingelsene, men etter østerrikske forhold er avtalene blitt gode, sier agent Stig Lillejord.

Flere Brann-kamper

- De medisinske testene gikk helt utmerket. Vi ble heldigvis ikke utsatt for IQ-tester. Til tross for at det stinket møkk av oss fordi klærne våre aldri kom fram til Wien, er vi blitt mottatt med åpne armer og varme velkomster. Nå er jeg klar for å begynne på tyskkurs, og i kveld blir det wienerbrød, wienerpølse og wienerschnitzel. Dette blir spennende, sa en jublende fornøyd Raymond Kvisvik til Dagbladet i går kveld. Han kommer tilbake til Bergen sammen med Thorstein Helstad i dag og vil trene sammen med kollegene i Brann torsdag.

- I den nærmeste framtid vil vi gi alt for Brann, lover Kvisvik.

Den siste kampen de får spille for Brann, blir mot Odd Grenland 26. mai. 1. juni må de være på plass i Wien for å starte forberedelsene til ny sesong med sin nye klubb. Begge har undertegnet treårskontrakter. I tillegg har den østerrikske toppklubben fått opsjon på et fjerde år, men om den skal utøves, vil lønningene til de norske angriperne stige betydelig.

- Godt fornøyd

- På vegne av Brann vil jeg si meg meget godt fornøyd med avtalene. Oppgjøret blir delt i to, slik at vi får utbetalt en del penger nå og resten av beløpet neste år. I tillegg er vi enige om en prosentandel ved mulig videresalg til andre klubber. Det er mange elementer som ligger inne i kontraktene, sier Brann-direktør Bjørn Dahl.

Om alle forutsetninger innfris i løpet av kontraktsperioden, vil Brann kunne regnskapsføre en inntekt på opp imot 19 millioner kroner. I tillegg kommer rundt 20 prosent av prisen ved videresalg.

Ingen andre klubber har rett til noen av disse pengene, men spilleragent Rune Hauge har varslet at han vil ha en del.

Vil ha El Fakiri

Brann vil bruke noe av inntektene til å styrke stallen. Trener Teitur Thordarson ønsker seg Hassan El Fakiri, som for tida er på utlån fra Monaco til Rosenborg ut juni. RBK's opsjon på å kjøpe midtbanesliteren går ut i mai. Monaco har satt prisen til sju millioner kroner.

Brann har innledet samtaler med flere sponsorer og pengesterke bergensere i håp om å kunne spleise, et El Fakiri-kjøp.

PÅ TYSKKURS: Thorstein Helstad og Raymond Kvisvik er klare for Austria Wien og for å pugge tyske gloser. Her fra årets tippeligastart mot Molde.