Idrettspresident Berit Kjøll:

Jubler for momsgave

Arbeiderpartiet og Senterpartiet vil gi frivilligheten full momskompensasjon i 2022. Det er musikk i ørene til idrettspresident Berit Kjøll.

SJEF: Idrettspresident Berit Kjøll er glad for bidraget fra Ap og Sp. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
SJEF: Idrettspresident Berit Kjøll er glad for bidraget fra Ap og Sp. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er i et ferskt intervju med NTB at påtroppende statsminister Jonas Gahr Støre bekreftet at han er enig med Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum om grepet som vil gi mer penger i kassen til over 20.000 frivillige organisasjoner.

– Dette vil vi prioritere og komme raskt i gang med, sier Ap-lederen.

Signalene blir naturlig nok svært godt motatt i Norges idrettsforbund.

– Full momskompensasjon er en av frivillighetens viktigste saker når det kommer til rammevilkår, så nå ser vi virkelig fram til det endelige statsbudsjettet for 2022, sier idrettspresident Berit Kjøll til NTB.

– Dette vil gi oss i norsk idrett en etterlengtet forutsigbarhet og gi rom for mer idrettsaktivitet i hele landet. Jeg håper at Arbeiderpartiet og Senterpartiets gode forslag får bred støtte i Stortinget, fortsetter hun.

Frivillige lag og organisasjoner får allerede i dag kompensasjon for momsen de betaler, men ikke fullt ut. I fjor fikk de 22.397 organisasjonene som søkte, dekket nær 81 prosent av summene de søkte om. Året før var andelen på 81,9 prosent, ifølge Lotteri- og stiftelsestilsynet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.