Jubler for Nye Norge

Med Åge Hareide som sjef er John Carew villig til å gi 100 prosent for Norge. I går fikk han lønn for strevet til slutt. Og da gjør det mindre at han bare har fått 70 prosent av klubblønna si i Roma.

BEOGRAD (Dagbladet): Det var Hassan El Fakiri som skjøt på mål etter 74 minutter. Og Morten Gamst Pedersen som ble felt da skuddet ble reddet på streken. Martin Andresen dundret straffessparket i mål, og ble feiret som matchvinner. Og John Carew jublet med - vel vitende om at det var hans eget råsterke rykk forbi halve det serbiske forsvaret som skapte ubalansen og den dårlige klareringen som ga Hassan El Fakiri rommet og tida han trengte.

Fra start av var det det Carews scoring.

Den han trengte.

- I den situasjonen bestemte jeg meg. I første omgang var vi jo veldig bra de gangene jeg var nær ballen. I andre omgang så blir vi litt mer slurvete og unøyaktige over hele fjøla. Men der og da fikk jeg mulighet til å snu opp og komme meg rettvendt med fart på ballen. Det er det som er den store styrken min, og det jeg søker etter hele tida, sier han til Dagbladet.

- Det er jo dette jeg føler Nye Norge er. Vi spiller mer fotball og søker mer spill på færre touch. Det blir veldig spennende til neste kamp hjemme mot Russland. Der tror jeg vi kommer til å dominere kampen mer enn i dag.

Gladgutten tilbake

John Carew snakket og snakket da han møtte pressen etter kampen. Den blide gutten var tilbake - bare positiv igjen. En slående kontrast til da han satt i Roma etter debuten i fjor høst og snakket om hvor umulig det var å spille spiss for Norge.

- Åge tenker akkurat som trenerne gjør i Italia og Spania. Han vil spille fotball. Det er jo mye morsommere. Man blir automatisk motivert fordi det er så gøy. Det er sånn vi må spille. Og mye av det som Åge vil, er det vi gjorde i Valencia og til tider i Roma. Det er samme type spill. Mønstrene er like, sier Carew.

Nå ser han lyst på framtida for Norge:

- Nå er vi allerede gode til å spille slik vi skal. Og vi har masse å gå på. Tenk hvor gode vi blir når vi har fått spilt enda mer sammen.

Roser Hareide

Han sier dette om den største forskjellen fra den siste tida med Nils Johan Semb som sjef:

- Vi er mye klarere i måten å spille på. Vi vet hva vi skal prøve på hele kampen. Og selv om det ikke går, så prøver vi en gang til.

- Tidligere skulle vi ofte slå langt. Så prøvde vi på noe annet, og det kunne vi ikke fordi vi aldri hadde øvd på det. Vi visste ofte ikke hva vi skulle gjøre, og de siste 30 minuttene av kampene ble det bare langballer. Det var ikke klart nok hva vi skulle gjøre, sier han.

Men med Hareide er det ingen tvil:

- Med Åge vet vi hva vi skal gjøre hele tida. Jeg har sjelden sett en trener som er så klar på hva han vil hver enkelt spiller skal prøve på, sier han.

Carew smører tjukt på:

- Åge står for entusiasme, tro og vilje. Han er en kar som du er villig til å gi alt for. Alle spillerne har enorm respekt for ham. Han er en fantastisk trener og person.

Klar straffe

I går spilte Carew en bra førsteomgang, og mener sjøl han ble snytt for straffe i duellen med Gavrancic etter 16 minutter.

- Jeg vet ikke om noe klarere straffespark. Jeg fikk ballen med en mann rett bak meg, demper ballen og skal til å snu meg og skyte på halvvolley. Så blir jeg bare sparket ned bakfra. Og ballen ligger fortsatt rett foran meg. Selv motspillerne smilte litt etterpå, sier han.

Etter pause ble Carew mer borte fra kampen da Norge ble presset tilbake på banen.

- Vi ble litt slurvete, men det kom seg mot slutten, sier Carew.

Carew tenker på framtida - og VM i Tyskland i 2006.

- Forhåpentligvis kvalifiserer vi oss til VM. Og da skal vi være på topp i sluttspillet, sier han.

Allerede 28. april håper Carew å være på topp når Norge møter Russland på et fullsatt Ullevaal. Han innrømmer at det betyr mye å få spille for Norge i Norge igjen.

- Ja, absolutt. Folk hjemme er jo kjempespente. Og de er en del av Nye Norge, de også.

TØFF OG GOD: Etter mange måneders fravær fra landslaget var John Carew endelig tilbake og viste muskler mot Serbia. - Vi spiller mer fotball og søker mer spill på færre touch. Det blir veldig spennende til neste kamp hjemme mot Russland, sier Carew.