GLEDER SEG TIL SESONGÅPNING: Therese Johaug og Marit Bjørgen er glade for at det blir verdenscupåpning på Sjusjøen om en drøy uke. Her trener de i Val Senales i oktober. Foto: Erik Berglund
GLEDER SEG TIL SESONGÅPNING: Therese Johaug og Marit Bjørgen er glade for at det blir verdenscupåpning på Sjusjøen om en drøy uke. Her trener de i Val Senales i oktober. Foto: Erik BerglundVis mer

Jubler for v-cupflytting til Sjusjøen

Johaug og Bjørgen er fornøyde.

Verdenscupåpningen i langrenn flyttes fra Beitostølen til Sjusjøen 19.-20. november, bekrefter Norges Skiforbund.

Representanter fra Norges Skiforbund (NSF) var onsdag på befaring på begge stedene. I samråd med det internasjonale skiforbundet (FIS) ble avgjørelsen om flytting fattet.

Arrangementssjef Terje Lund blir leder av organisasjonskomiteen, mens Øistein Lunde blir hans nestkommanderende.

- Dette har ikke vært en lett avgjørelse, innrømmer renndirektør i langrenn i FIS, Jürg Capol.

Da NTB snakket med ham tidligere i uken, ble Sjusjøen nevnt som et alternativ.

Mer kulde - Sammenlignet med Beitostølen forteller værvarselet på Sjusjøen om mer kulde og at de vil være i stand til å produsere snø i løpet av de neste nettene. Vi trenger også mindre snø på Sjusjøen enn på Beitostølen ettersom mye av grunnlaget er asfalt. Samtidig setter vi pris på den enorme innsatsen som er gjort fra organisasjonskomiteen på Beitostølen under kyndig ledelse av Erik Østli. Sammen med Norges Skiforbund har de funnet en god løsning for å få gjennomført rennene til tross for mildvær, sier Capol.

Totalt kan arrangørene på Sjusjøen stille opp med ti snøkanoner.

Umulig Arrangementssjef Terje Lund i NSF sier at Beitostølen prøvde det umulige, men at flytting til slutt ble det eneste reelle alternativet.

- Vi setter utrolig pris på den innsatsen arrangørene på Beitostølen har lagt ned, samt den velvillighet arrangørene har for å få til rennene på Sjusjøen. Kulde og ti snøkanoner på Sjusjøen vil forhåpentlig hjelpe oss til å produsere nødvendig snø for en løype på 3,75 km, sier Lund.

Første offisielle trening er satt til fredag 18. november.

IKKE HER: Snømangelen på Beitostølen gjør at verdenscupåpningen neste helg flyttes til Sjusjøen. Foto: Ragnhild Bakken, Beitostølen Resort/Scanpix
IKKE HER: Snømangelen på Beitostølen gjør at verdenscupåpningen neste helg flyttes til Sjusjøen. Foto: Ragnhild Bakken, Beitostølen Resort/Scanpix Vis mer

Løperne er fornøyd med avgjørelsen som er tatt.

Jubelbrøl - Vi måtte ta i et jubelbrøl under treningsøkten, sier Therese Johaug til NRK.

- Jeg har allerede begynt å glede meg, og det gjør absolutt ingenting at det flyttes fra Beitostølen til Sjusjøen, sier Marit Bjørgen til samme TV-kanal.

Östersund var nevnt som en mulig erstatter for Beitostølen, men valgte å takke nei av hensyn til et senere avtalefestet arrangement i verdenscupen i skiskyting.

Lørdag 19. november er det 10 kilometer fri teknikk og 15 kilometer fri teknikk menn på programmet. Søndag er det stafetter for kvinner og menn.

(NTB)