Jubler for VM-tall

Over en halv million nordmenn så VM-finalen mellom Nederland og USA.

POPULÆRE: Over 500 000 så USA slå Nederland i VM-finalen i Frankrike. Jonathan Moscrop / Sportimage via PA Images / NTB Scanpix
POPULÆRE: Over 500 000 så USA slå Nederland i VM-finalen i Frankrike. Jonathan Moscrop / Sportimage via PA Images / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Aldri før har kvinnefotball hatt høyere tall enn under årets VM i Frankrike. Det var til slutt USA som stakk av med pokalen, og det var det mange som fikk med seg, ifølge NRK.

I sluttminuttene av finalen var det 503 000 seere under kampen på NRK. Gjennomsnittet under hele kampen var på 392 000. Det ga en markedsandel på 63 prosent.

Det informerer sportsredaktør Egil Sundvor om til Dagbladet.

Disse tallene er en stor opptur i forhold til tidligere mesterskap for kvinner. NRK opplevde en oppgang på hele 31 prosent om man sammenlikner med VM i 2015.

- Vi er selvsagt fornøyd med tallene, og veldig glad på kvinnefotballens vegne. Dette er det endelige gjennombruddet for internasjonal kvinnefotball. Tallene i Europa under VM er også svært høye. Det er gledelig, skriver Sundvor til Dagbladet.

Det er ikke bare i Norge at seertallene er gledelige. Også i England har tallene skutt i været under årets mesterskap. Semifinalen mellom England og USA ble sett av hele elleve millioner, noe som er seerrekord uansett TV-program i England i år.

FIFA regner med at over én milliard har sett årets VM, noe som er en solid økning fra 2015, der rundt 830 millioner så mesterskapet den gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer