Jubler over å ha Gamsten tilbake

- Vi har savnet ham, sier Hughes.

• Blackburn - Leverkusen direkte på http://live.dagbladet.no kl 19!

(Dagbladet.no): Morten Gamst Pedersen har vært ute av spill siden han skadet hamstringen mot Kroatia 7. februar. Det kom svært ubeleilig for Blackburn-manager Mark Hughes, som er lettet over å ha Vadsø-gutten tilgjengelig mot Bayer Leverkusen i kveld.

For da Blackburn tapte 2-3 i den første kampen var savnet av Gamsten merkbart.

- Vi savnet Morten i Tyskland, energien og arbeidskapasiteten, og ikke minst dødballene hans. Han er en av de best trente i Premier League - mye av arbeidet han gjør blir ikke lagt merke til, men han er veldig pliktoppfyllende i sine defensive oppgaver, skryter Hughes ifølge Daily Mail.

- Han har trent hele uka, og han klar for spill i kveld, bekrefter Gamstens kontaktperson Torgeir Knutsen overfor Dagbladet.no.

Løper 13 kilometer

Før sesongen skrev Dagbladet.no at Gamst Pedersen hadde det beste testresultatet av samtlige da Blackburn-spillerne ble kondistestet. Han var den eneste som som løp den beryktede «biptesten» helt ut.

I snitt løper han over 13 kilometer i hver kamp.

VIKTIG: Morten Gamst Pedersen er en av Blackburns viktigste spillere, og var sterkt savnet da Blackburn tapte 2-3 i Tyskland. I kveld er han tilbake på banen - noe manager Mark Hughes er svært fornøyd med. Foto: AP
VIKTIG: Morten Gamst Pedersen er en av Blackburns viktigste spillere, og var sterkt savnet da Blackburn tapte 2-3 i Tyskland. I kveld er han tilbake på banen - noe manager Mark Hughes er svært fornøyd med. Foto: AP Vis mer

Det kan komme godt med i forsøket på å nå åttendelsfinalen i UEFA-cupen.

- Vi har spillere som kan gjøre det lille ekstra, og jeg værer en tro blant spillerne om at vi kan klare det. Vi var stødige som et fjell mot Arsenal, sier Hughes.

Paranoid Hughes

Så stødige at Arsenal-juvel Cesc Fabregas fornærmet Hughes etter kampen, da han spurte om det virkelig var sant at Hughes hadde spilt for Barcelona.

Etter kampen ba Fabregas om unnskyldning, men det virker ikke som om Hughes har lagt episoden bak seg.

- Jeg føler egentlig ikke at vi blir vist respekt. Kanskje jeg er litt paranoid. Vi går ikke ut og slår oss på brystet for det vi har oppnådd, men alle i klubben fortjener anerkjennelse. Dersom vi hadde hatt en skadefri stall, er jeg overbevist om at vi ville ligger blant de seks beste og kjempet om Champions League-plass, sier han.

<B>VANT FØRSTE KAMP:</B> Men i kveld skal Bayer Leverkusen få bryne seg på dødballene til Morten Gamst Pedersen.