Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jubler så sjelden at de kan bli historiske

Derby kan slette rekord fra 1800-tallet.

• Direkte i dag: Seks Premier League-kamper fra klokka 16

(Dagbladet.no) De færreste av oss havner i historiebøkene. Derby er nå i ferd med å skrive seg inn i den engelske fotballhistorien, på de sidene ingen vil havne på.

Denne sesongen har nemlig vært helsvart for de hvite og sorte.

Og det er lite lys igjen i tunnelenden.

I ettermiddag møter de Manchester United, som med seier kan overta Premier League-toppen - i hvert fall for et par timer.

23 på rad

Derby har allerede slettet noen rekorder, og verre kan det bli. Premier Leagues soleklare bunnlag er levnet liten sjanse til å overleve - selv om det gjenstår ni kamper.

• The Rams ble banket 6-1 av Chelsea i midtukta, og har nå spilt 23 seriekamper på rad uten seier. Det er ny klubbrekord, og statistikken blir styggere for hver kamp.

SJELDEN SEIER: Dette er den eneste gangen Derby-gutta har jublet for tre poeng denne sesongen, mot Newcastle i september. Foto: AFP
SJELDEN SEIER: Dette er den eneste gangen Derby-gutta har jublet for tre poeng denne sesongen, mot Newcastle i september. Foto: AFP Vis mer

• Hvis ikke Derby tar seks poeng på de ni siste kampene, blir de tidenes dårligste lag i Premier League, etter opprettelsen på starten av 90-tallet. Sunderland kapret bare 15 poeng i 2006, men den rekorden kan nå bli slått.

• Derby kan også ende sesongen tidenes laveste mål per kamp-statistikk, melder BBC. Og da snakker vi ikke bare om Premier League. I øyeblikket ligger klubben an til å ende opp med tidenes dårligste scoringssnitt i hele det engelske ligasystemet. Loughborough College scoret 0,53 mål per kamp i 1899/00-sesongen. Derby har et snitt på 0,48.

- For lett å slå oss

Så langt denne sesongen har Derby, som rykket opp fra Championship i fjor, bare vunnet én eneste seriekamp - hjemme mot Newcastle i september.

Desperasjonen ligger tykt utenpå Pride Park - hvor det har vært lite stolthet å spore i det siste. Ingen andre lag i Premier League har benyttet seg av så mange spillere som Derby. 34 menn er testet, men det har ikke hjulpet. Og det er ikke bare A-laget som sliter. Reservelaget har nå spilt 13 på rad uten seier.

- Jeg tror vi alle nå bare har lyst til at sesongen skal ta slutt, slik at vi kan begynne på nytt, sier manager Paul Jewell til Derbyshire Evening Telegraph.

- Denne sesongen har vært tung, men gjenoppbyggingen har allerede startet i kulissene. Hvis vi får inn noen nye spillere ser framtida lys ut. Jeg visste vi ville få det tøft i år, men hadde ikke trodd det skulle bli så lett å slå oss, sier Jewell ærlig.

image: Jubler så sjelden at de kan bli historiske
I HVER SIN ENDE AV TABELLEN: I dag møtes Paul Jewell og Sir Alex Ferguson igjen.
SNART PÅ HALV STANG: Flagget veier kanskje i vinden, men laget blåses i bakken i Premier League.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media