FEIRET FOR TIDLIG: Truls Korsæth, her fra NM i Stjørdal, trodde han hadde vunnet i Arctic Race of Norway. Foto: Foto: Ned Alley / NTB scanpix
FEIRET FOR TIDLIG: Truls Korsæth, her fra NM i Stjørdal, trodde han hadde vunnet i Arctic Race of Norway. Foto: Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

Arctic Race of Norway:

Jublet en runde før mål: - Hadde håpet det ikke skulle skje i min karriere

Truls Korsæth med pinlig feiretabbe i Bardufoss.

(procycling.no): Truls Korsæth trodde han hadde opplevd sitt største øyeblikk i sykkelkarrieren da han strakk hendene i været da han passerte målstreken i Bardufoss.

Problemet var bare at det var en runde igjen. Dermed var flausen komplett, og Lillehammer-mannen måtte bare innse at tabben var gjort og sykle videre.

- Jeg trodde jeg vant. Jeg hadde håpet at dette ikke skulle skje i min sykkelkarriere, men nå har det skjedd. Jeg vet ikke hvordan jeg skal reagere. Jeg satt bare og lo på sisterunden, sier Korsæth til TV2.

Å juble når man tror man har vunnet er en klassisk tabbe i sykkelsporten. Ryttere som jubler enten en runde før mål eller hvis det er ryttere de vet er foran i løypa, blir til stadighet snakkiser.

- Som å krasje med en bil

Denne gangen var det altså Truls Korsæths tur. Når TV2 spør om det hele var tull, svarer Astana-rytteren følgende:

- Nei, det er ikke tull. Jeg skulle ønske det var tull.

- Det er som å krasje med en bil, eller noe: Det skjer noe du ikke hadde forventet i det hele tatt, sier han.

Korsæth skjønte fort at han hadde gjort den fatale tabben, og frykter nå at dette vil forfølge ham resten av karrieren hans.

- Det vil sikkert gjøre det. Jeg håper ikke det, sier han før TV2s reporter forsikrer ham om at bildene kommer til å rulle på TV2 hele kvelden.