Jublet for ett poeng

Manchester United skjøt to ganger i stanga og seg sjøl ett hakk ned på tabellen. Morten Gamst Pedersen var ikke mange centimeterne fra å gjøre gårsdagen enda tristere.

MANCHESTER (Dagbladet): To minutter før pause kunne nordmannen ha røvet alle poengene hjem til Blackburn, men nikken strøk noen centimeter utenfor stanga.

-  Vi kom rundt på kanten, ballen gikk over hodet på Rio Ferdinand, jeg prøvde å styre ballen i det lengste hjørnet, sier Gamst Pedersen til Dagbladet.

Poengdelingen på Old Trafford betyr at han og Blackburn i praksis kan leve videre i Premier League - og at United ble passert av Arsenal på tabellen på målforskjell i kampen om andre plassen.

Nok en skuffelse i en sesong der United allerede er slått ut av Champions League og muligheten for seriegull for lengst er spolert. Eneste potensielle trøst: semifinalen mot Newcastle i FA-cupen seinere i måneden.

To i stanga

Uansett underkjent for en klubb som planlegger å vinne alt.

Mer enn godkjent derimot for Blackburn - som ikke hadde andre ambisjoner enn å klare det ene poenget. Og da ble det akkurat den møkkakampen man kunne frykte. United presset uten fantasi, Blackburn gjorde et par halvhjerta forsøk på å kontre - uten kvalitet.

United kom ikke nærmere enn to stangskudd fra henholdsvis Wayne Rooney og Roy Keane, og en fire-fem brukbare muligheter til.

CENTIMETER FRA HELTESTATUS: En skuffet Morten Gamst Pedersen måtte bare konstantere at headingen hans gikk like utenfor målet til Tim Howard i Manchester United-målet. Foto: Digitalsport
CENTIMETER FRA HELTESTATUS: En skuffet Morten Gamst Pedersen måtte bare konstantere at headingen hans gikk like utenfor målet til Tim Howard i Manchester United-målet. Foto: Digitalsport Vis mer

Tung i beina

-  Vi kom til Old Trafford med et defensivt utgangspunkt. Det er langt fra alle lag som tar med seg ett poeng herfra, forklarer Gamst Pedersen.

Han gjorde en disiplinert defensiv innsats, men virket tung i beina i de situasjonene han helst skal være kvikk og giftig. Kanskje ikke så rart, etter 80 minutter der mye handlet om å demme opp for høyresida til United, med Gary Neville og Ronaldo og stort sett Roy Keane - som kom inn for Ryan Giggs etter bare seks minutter.

Reddet på streken

-  Det ble veldig mye løping. Da jeg ble byttet ut 10 minutter før slutt, var jeg dødssliten. Jeg hadde ikke mer å gi, innrømmer Gamsten.

-  Men det var deilig å kunne juble for ett poeng, legger han til.

Han var også direkte avgjørende for at United ikke scoret, med en redning på streken.

-  United hadde en corner, og jeg sto på rett plass. Man skal jo gjøre en jobb i begge ender av banen.

Morten Gamst Pedersen spiste i går kveld middag i Manchester med søsteren, moren og faren.