Jublet for medalje, så kom lagvenninna og stjal bronsen

Molly Huddle med en klassisk blunder.

 JUBLET FOR TIDLIG:  Molly Huddle jubler for bronsen noen meter før mål under kvinnenes 10 000 meter i Beijing. Det skulle hun ikke gjort, for rett før mål snøt lagvenninna Emily Infeld Huddle for bronsen. Foto: NRK / NTB Scanpix.
JUBLET FOR TIDLIG: Molly Huddle jubler for bronsen noen meter før mål under kvinnenes 10 000 meter i Beijing. Det skulle hun ikke gjort, for rett før mål snøt lagvenninna Emily Infeld Huddle for bronsen. Foto: NRK / NTB Scanpix.Vis mer

(Dagbladet): Det er ikke første gang det skjer. At en utøver tar seieren for gitt, slakker ned på tempoet, strekker armene i været, for så å bli passert rett før mål.

Akkurat det vet amerikanske Molly Huddle. Etter å ha sprunget 9998 meter av kvinnes 10 000 meter i Beijing trodde hun at bronsemedaljen var sikret.

Vivian Cheruiyot og Gelete Burka dro ifra på oppløpssiden. Huddle klarte ikke følge, men virket å være fornøyd med bronsen. Det hun derimot ikke fikk med seg var at lagvenninna Emily Infeld aldri ga opp bak. Da Huddle jublet for medalje snek Infeld seg forbi på innsida.

I mål var hun ni hundredeler foran.

Etter målgang sto de amerikanske jentene sammen og ventet på resultatet skulle dukke opp på storskjermen.

 FORTVILET:  Molly Huddle innser at hun nettopp har rotet vekk sin første VM-medalje. Foto: REUTERS/Dylan Martinez
FORTVILET: Molly Huddle innser at hun nettopp har rotet vekk sin første VM-medalje. Foto: REUTERS/Dylan Martinez Vis mer

- Jeg ønsker bare å gjøre om de siste meterne. Følelsen rett etter målgang er at jeg dreit meg ut, sier Molly Huddle til Expressen etter løpet.

- Det kommer til å ta lang tid og komme over det her. Det her var en gyllen mulighet til å få en medalje. Jeg vet ikke om jeg får en slik sjanse igjen, fortsetter Huddle.

Lagvenninna Infeld var naturligvis glad over medaljen, samtidig følte hun med sin lagvenninne.

- Det føles som jeg stjal VM-bronsen fra henne.

 STJAL BRONSEMEDALJEN:  Da Molly Huddle (t.h) jublet for bronsemedaljen litt for tidlig, snek Emily Infeld seg forbi. Foto: REUTERS/David Gray
STJAL BRONSEMEDALJEN: Da Molly Huddle (t.h) jublet for bronsemedaljen litt for tidlig, snek Emily Infeld seg forbi. Foto: REUTERS/David Gray Vis mer