Jublet for sin første seier i verdenscupen

Endelig var Hans-Petter Buraas i fokus igjen: «Hansi! Hansi! Burre! Burre» lød det over Sestriere, der fotografene flokket seg om slalåmvinneren mandag.

Så skjedde det altså til slutt. Nesten tre år etter at Gjettum-gutten ble en overraskende OL-vinner i slalåm, sto han på toppen av seierspallen i et verdenscuprenn. Og det i omgivelser som kledde ham: I fullt flomlys om kvelden.

- Nå kan jeg kjøre fort om dagen også, men du vet jeg har jo lakenskrekk og alt som skal til for å kjøre bra seint, gliste han.

- Vanligvis rydder jeg jo rommet på denne tiden!

Men den seriøse idrettsmannen Hans-Petter Buraas hadde også en oppsummering av triumfen.

Roen til VM

- Det har kriblet i kroppen denne sesongen. Men nå har jeg roen fram mot VM, sa han til NTB i en forbløffende avslappet passiar i målområdet etter triumfen.

Festbassen Burre, på toppen av pallen igjen, og så tenker han allerede fram mot VM? Det er meget toppidrettsmessig. Men han var veldig, veldig glad også.

- Det er stort. Jeg har jo ventet i tre år. Men det var større å vinne OL, mente Buraas, som også fikk med seg den røde ledertrøya i slalåmcupen fra Italia.

- Den er det faktisk første gang jeg har på meg, sa han, og så fornøyd ned på klenodiet, som han har oppnådd med en seier og en fjerdeplass i år.

Trodde ikke på seier

Men det så lenge ut til at Burre skulle måtte vente enda lenger på sin første verdenscuptriumf Han var nummer fire etter første omgang. I finaleomgangen hadde han et par skrenser på toppen som burde sendt ham rett ut i skogen.

- Det er helt rått. Han lå jo nesten på bakken, sa en imponert landslagssjef Atle Skårdal.

Men Burre kom seg på beina og fullførte. I mål var han nummer to etter østerrikske Heinz Schilchegger.

Så kom de tre ledende og kjørte ut alle tre.

Da må skrensen ha ergret Buraas noe vederstyggelig. Men det gjorde ikke noe. For det viste seg at Schilchegger hadde hektet i en port og ble disket. Altså: Burre på topp, til sin egen store overraskelse.

- Jeg trodde ikke jeg skulle vinne, nei. Jeg kjørte veldig rotete. Men det er kanskje sånn man vinner, ikke når det er pent og pyntelig, oppsummerte Buraas sin nyvunne seiersresept.

Ingen tvil

Så kunne vi spørre da, når seieren endelig var der: Har Hans-Petter Buraas noen gang tvilt, slik enkelte andre har gjort, på at han skulle komme tilbake på toppen?

- Nei. Jeg har hatt god selvtillit hele tiden, sa han til NTB.

- Jeg har bare jobbet enda hardere for å bli best. Det er jo det vi driver med, så vi kan sikre framtiden, mente han pragmatisk.

Mens en særdeles upragmatisk Skårdal var blank i øynene og ikke visste helt hva han skulle si. Bortsett fra det som endelig viste seg tydelig mandag:

- Det bor en del i den gutten.

(NTB-Harald Henmo)

PÅ TOPPEN: Etter en dramatisk 2. omgang kunne Hans-Petter Buraas klatre helt til toppen av pallen i Italia.