Jublet for sølv på hjemmebane

Ingrid Tørlen og Nila Håkedal tapte finalen i Kristiansand

Nila Håkedal og Ingrid Tørlen hadde sjansen til å sikre seg sin første verdensserietriumf i sandvolleyball, men kom til kort mot overlegne brasilianere.

Etter at duoen leverte glitrende spill og utklasset de østerrikske søstrene Doris og Stefanie Schwaiger 2-0 (21-15, 25-23) i semifinalen, ventet de topprankede brasilianerne Antonelli og Leão i kampen om førsteplassen på Håkedals hjemmebane.

Det ble ikke den festen som Håkedal ønsket å lage foran publikum i Kristiansand. Tap i strake sett (16-21, 16-21) ble fasit for de norske jentene, som ikke hadde marginene på sin side da det gjaldt som mest og tapte klart.

- Vi tapte for et bedre lag. Vi hadde våre sjanser i begynnelsen av kampen, men deres selvtillit vokste for hvert poeng se fikk, sa Tørlen.

Trener Jon Grydeland samtykket.

- Brasil var rett og slett ekstremt gode. De gjorde ikke én feil i hele kampen, og det er klart at da blir det tøft, sa han til fvn.no.

Suksess 

Antonelli og Leão tok sin første verdensserieseier, i sin 18. turnering sammen. Tidligere spilte de to år sammen hjemme i Brasil.

JUBEL TROSS TAP: Ingrid Tørlen er fornøyd med sølvmedaljen. Foto: TOR ERIK SCHRØDER/SCANPIX
JUBEL TROSS TAP: Ingrid Tørlen er fornøyd med sølvmedaljen. Foto: TOR ERIK SCHRØDER/SCANPIX Vis mer

- De norske spilte veldig bra og hadde publikum med seg, men vi greide å holde hodet kaldt og konsentrerte oss bare om neste ballveksling. Vi er blitt bedre fra kamp til kamp, og dette var vår beste kamp til nå, sa Antonelli.

- Tidligere i år fikk vi får første sponsor, og det betyr mye for oss. Nå slipper familiene våre å betale våre utgifter.

Seierspremien i Kristiansand kommer også godt med, mens Håkedal og Tørlen fortsatt er uten seier i verdensserien. Sist gang de var i finale i verdensserien var i mai 2007. Den gangen ble det tap mot kinesiske Tian Jia/Wang Jie.

(NTB)

Jublet for sølv på hjemmebane
FULLE TRIBUNER: Rundt 3000 fylte opp tribunene for å se Nila Håkedal og Ingrid Tørlen i finalen.