Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jublet for tidlig

Dunaferr- Rosenborg 2- 2. Det så ut til å gå Rosenborg-veien både én og to ganger. Roar Strand og Morten Knutsen skjøt RBK i ledelse, men minuttet etter Knutsen seine 2- 1-scoring skjøt Attila Tököli inn et ungarsk Champions League-håp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det var en veldig god kamp totalt sett, hvor vi hadde spillemessig overtak i 1. omgang, og to store sjanser. Vi burde ledet allerede da, og sett i lys av at vi ledet to ganger, burde vi kanskje ha vunnet, sa Nils Arne Eggen på pressekonferansen.

Det var hvitt og svart om hverandre for Rosenborg-spillerne i går kveld.

Et mønsterangrep avsluttet av Roar Strand så lenge ut til å være nok til at fotballfreden kunne senke seg over Trondheim.

Men Dunaferr utliknet ti minutter før slutt.

I det 86. minutt var trønderne i himmelen igjen. Innbytter Morten Knutsen banket inn 2- 1 etter å ha blitt stusset fri av innbytter Petter Belsvik.

Men Knutsen og resten av Rosenborg-gjengen var ikke lenge i paradis.

Bare minuttet seinere slo Dunaferr tilbake. Attila Tököli fikk plass innenfor sekstenmeteren. Skuddet hans gikk i mål bak fortvilte RBK-spillere. Via hælen til Erik Hoftun.

- Jeg synes begge målene til Dunaferr var unødvendige. Det første var det dårlig markering på, det andre hadde vi uflaks på, sier Bent Skammelsrud.

På sporet

Trønderne hadde kontroll uten å imponere de første 45 minuttene. Hjemmelaget kunne stort sett ikke by på annet enn noen skuddforsøk fra langt hold. Rosenborg startet friskt i andre omgang. Uttellinga kom sju minutter ut i andre omgang.

Etter et praktfullt forspill - av beste RBK-merke:

Jan Derek Sørensen spilte lekkert fram Frode Johnsen. Johnsen løp seg fri innefor sekstenmeteren. Uegoistisk spilte han kula til en bedre plassert Roar Strand.

Som så ofte før i Champions League var Strand på rett plass til rett tid.

Dramatisk avslutning

Men istedet for at RBK-kommandoen fortsatte, kom Dunaferr inn i kampen. Hjemmelaget spilte seg til flere gode tilbud og ti minutter før slutt ble det bevegelse i nettet bak Arni Gautur Arason. Ferenc Lengyel banket inn 1- 1 fra 17 meter.

Det ble en dramatisk avslutning med ett mål til hvert av lagene i sluttminuttene.

Selv om resultatet hadde en bitter smak seint i går kveld, bør 2- 2 i Ungarn være nok til å sikre en ny bunke millioner og en ny stor fotballhøst på Lerkendal.

Hvis ikke Rosenborg-spillerne tar returkampen med samme kroppsdel som Hoftun scoret med i går - hæl'n.