Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jublet over å slå svenskene

400 meter-gutta unngikk jumboplassen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det norske stafettlaget på 400 meter kom nest sist i sitt seminfinaleheat lørdag. Men med en siste kraftanstrengelse ble svenskene slått.

Det norske laget havnet i bakleksa fra første meter i semifinalen, men fikk etter hvert heng på svenskene.

Steffen Kjønnås holdt seg i ryggen på svenskenes ankermann, før han kun få meter før mål kom seg den nødvendige meteren foran.

Nordmennene var godt fornøyd med innsatsen etter stafetten, og håper at det blir satset videre på laget, selv om det ikke ble finaleplass denne gangen.

Det norske laget fikk til slutt tiden 3.07.65. Storbritannia vant heatet med 3.02.51.

– Vi gjør jobben. Det var en tung bane, det er en av grunnene til at vi ikke setter norsk rekord. Men vi har stort potensial, sa Quincy Douglas, som løp tredjeetappen.

Steffen Kjønnås var mest opptatt av at Norge slo Sverige.

– Det var viktig. Det er alltid viktig å slå Sverige. Jeg holdt meg til taktikken, og lå i ryggen helt til oppløpet, da slo jeg til. Det holdt så vidt, smilte Kjønnes.

Åpningsetappen ble løpt av Morten Sand, mens Lars Eric Sæther sto for andreetappe.

(ANB)

<B>SLO SVERIGE:</B> Det norske stafettlaget på 400 meter unngikk sisteplassen ved å sette svenskene på plass. Fra venstre Lars Eric Sæther, Morten Sand, Quincy Douglas og Steffen Kjønnås