Jublet over pallplass og VM-krav, så oppdaget de tabben: - Ble nesten litt kvalm

Teknisk feil på 100-kilometer i Bergen.

FRA GLEDE TIL SKUFFELSE: Edna Leikvoll (t.v.) er forferdelig skuffet over at tiden hennes ble underkjent. I midten er vinner Guro Skjeggerud og til høyre er Therese Falk som ble nummer tre. Foto: Privat
FRA GLEDE TIL SKUFFELSE: Edna Leikvoll (t.v.) er forferdelig skuffet over at tiden hennes ble underkjent. I midten er vinner Guro Skjeggerud og til høyre er Therese Falk som ble nummer tre. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Se for deg at du har løpt 100 kilometer og tror du har klart VM-kravet, for så å få kontrabeskjed om at tiden blir underkjent.

Akkurat det skjedde med Edna Leikvoll (54).

- Akkurat der og da ble jeg forferdelig skuffet. Nesten litt kvalm. Så synker det inn. Det er ikke noe å gjøre med det. Gjort er gjort. Det skal ikke skje. Det er en tabbe som ikke skal skje, sier Leikvoll til Dagbladet.

Det var Bergens Tidende som først omtalte saken.

Leikvoll og resten av feltet skulle løpe 150 runder rundt Lille Lungegårdsvann i Bergen, men så ble rundene 95,96 og 97 ført opp to ganger på målingene. Løperne fikk dermed beskjed om at de hadde løpt 150 runder når antall runder i realiteten var 147. Dermed ble avstanden kortet ned med to kilometer - fra 100 kilometer til 98 kilometer.

Reagerte ikke Leikvoll konsentrerte seg om å klare VM-kravet som er på ni timer, og tenkte ikke over hvor mange runder hun hadde løpt.

- Jeg reagerte ikke på tiden. Du klarer ikke å tenke og telle etter en del timer. Du er avhengig av de på sidelinja og tilbakemeldinger derfra. Jeg fikk tilbakemeldinger på at «dette går fint, dette klarer du». Du stoler helt og fullt på tilbakemeldingene. Det er forferdelig trist, sier Leikvoll.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer