Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jublet som om hun hadde vunnet, så fikk hun se resultattavla: - Det er ikke noe moro

Stina Nilsson disket i sprintfinalen.

VINKET TIL PUBLIKUM: Stina Nilsson jublet for tredjeplassen, og tok en æresrunde foran publikum i Drammen. Etter løpet fikk hun vite at hun hadde blitt disket.


Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
VINKET TIL PUBLIKUM: Stina Nilsson jublet for tredjeplassen, og tok en æresrunde foran publikum i Drammen. Etter løpet fikk hun vite at hun hadde blitt disket. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

OSLO/DRAMMEN (Dagbladet): Stina Nilsson ble nummer tre bak Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg på sprinten i Drammen i dag.

Den svenske jenta tok æresrunde etter finalen, da resultattavla plutselig viste at hun hadde blitt disket. Hun jublet som om hun hadde vunnet etter tredjeplassen, men ble altså snytt for konfekten av juryen.

- Det er ikke noe moro, sier hun.
FIS-juryen mente at Nilsson hadde hindret en motstander underveis i løpet. I stedet ble det derfor en sjetteplass på 22-åringen.

Kan bli avgjørende Nilsson ville ikke kommentere hendelsen på oppløpet som fikk henne disket.

- Jeg har ikke sett det selv, så jeg vil ikke kommentere det, sa en ordknapp Nilsson i pressesonen etter premieutdelinga.

Stina Nilsson har 414 poeng i sprintcupen. Ingvild Flugstad Østberg følger like bak med 396 poeng, mens Maiken Caspersen Falla har 380 poeng.
- Det kan bli helt avgjørende i sprintcupen sammenlagt. Det er dramatisk, sier NRK-kommentator Jann Post.

Nilsson sier videre at hun ikke tenker på at disken nå gjorde sprintcupen uhyre mye mer jevn enn den kunne ha vært om hun fikk beholde tredjeplassen.
- Nei, det tenker jeg ikke på. Jeg tenker på at det er dumt at jeg ikke ble nummer tre, sier hun til Dagbladet.

La inn protest Svenskene har protestert på avgjørelsen to ganger, men fått avslag begge gangene. Svenskenes trener Rikard Grip forstår ikke hvorfor hun ble disket.

FIS-sjef Pierre Mignerey sier til svenske Expressen at Nilsson hoppet inn mellom Østberg og Pärmäkoski i en trang situasjon.

- Hun forstyrret dem. Vi bestemte oss for at det var et regelbrudd, sier Mignerey.

Stina Nilsson fikk 40 poeng for sjetteplassen. Hun ville fått 60 poeng dersom hun ble nummer tre.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram