Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Judas» fikk hevn

Men Rekdal kritisk til egne spillere etter 1-1 mot Ham-Kam.

(Dagbladet.no): Ham-Kam - Vålerenga 1-1.

«Måtte din videre fotballtilværelse bli et sant helvete», skrev Ham-Kam-fansen på hjemmesida si da Jarl Andre Storbæk i fjor forlot dem til fordel for Vålerenga.

I kveld var det Storbæk som kunne le sist og best.

Da Jan Derek Sørensen ble meid ned av keeper Ivar Rønningen sju minutter før full tid, fikk Storbæk ironisk nok sjansen til å ødelegge for sine gamle lagkamerater.

Mens Kjetil Rekdal gjemte seg på benken, tok Storbæk et nesten arrogant kort tilløp - men det er lov så lenge straffen satt der den skulle.

- Det var som forventa. Greit å ta ansvar og sette ballen i mål, var den nøkterne beskrivelsen Storbæk ville vi til TV 2. 

Takket være straffemålet tok Vålerenga et viktig poeng i en jevnspilt kamp på Briskeby - men er like fullt håpløse 12 poeng bak Brann og Lillestrøm.

Rekdal irritert

ISKALD: Jarl Andre Storbæk hadde nerver av stål og reddet uavgjort for VIF da han scoret på straffe i sluttminuttene. Foto: SCANPIX
ISKALD: Jarl Andre Storbæk hadde nerver av stål og reddet uavgjort for VIF da han scoret på straffe i sluttminuttene. Foto: SCANPIX Vis mer

På forhånd uttalte Kjetil Rekdal at han fryktet dødballene til Ham-Kam. Det gjorde han med god grunn.

Da Ham-Kam fikk corner etter fem minutter satte Vålerenga satte sin lengste mann - Toré Andre Flo - til å passe på Juha Pasoja.

Det gikk ikke så bra.

Flo ble for veik, og Pusoja fikk en enkel jobb med å holde stryningen på avstand og heade inn 1-0.

Dermed kom Vålerenga nok en gang bakpå fra start, til Kjetil Rekdals grenseløse irritasjon.

- De gjør så mye rart. Jeg begynner nesten å lure på om de hører etter når man snakker til dem.

- De skjønte ikke at Ham-Kam er gode på dødball. Vi står og se på at han header ballen i mål fra 1 meter. Det hører ikke hjemme på dette nivået, sier han til TV 2.

Vålerenga kviknet imidlertid raskt til etter kalddusjen. Etter 13 minutter skjøt Magne Hoseth i stanga, og symptomatisk nok for Tore André Flos tid i Vålerenga spratt returen akkurat dit Flo ikke var.

REDNINGSMANN: Jarl André Storbæk blir gratulert av Glenn Roberts etter å reddet ett poeng for VIF på straffe. Foto: SCANPIX
REDNINGSMANN: Jarl André Storbæk blir gratulert av Glenn Roberts etter å reddet ett poeng for VIF på straffe. Foto: SCANPIX Vis mer

Reddet på strek

Etter drøye 20 minutter fikk Kjetil Wæhler en enda større sjanse. Ivar Rønningen var utspilt da Wæhler stanget corneren mot nettmasjene, men Jan Michaelsen var reddende engel og reddet på streken.

Wæhler fikk en ny sjanse, men igjen sto dansken i veien.

Etter dette ga VIF fra seg iniativet, slapp Ham-Kam inn i matchen igjen - og kunne fort ligget under med flere mål til pause.

- Ambisjonsnivået er høyere enn evnene av og til. Vi spiller ukritisk, og tar store sjanser som blir avgjørende når vi mislykkes. Da de scoret spilte vi med hodet under armen og armen i gips. Vi blir hardt straffet, mener Rekdal.

Og har funnet ut følgende etter ni serierunder: 

- Alle lag vi spiller mot scorer på sin første sjanse

Våget lite

Likevel begynte ikke Vålerenga 2. omgangen stort bedre enn de avsluttet den første. Den første sjansen kom ikke før Toré Andre Flo endelig viste seg fram etter 57 minutter. Han tok ned et Sørensen-innlegg på brystet, holdt Haraldsen på avstand og skjøt med venstrebeinet.

Rønningen ga retur - før Berre var centimetere unna å pirke returen over streken.

Ham-Kam ble forsiktige i 2. omgang, våget lite framover og satset på å ri på ledelsen.

Kanskje ble de for feige.

Trener Frode Grodås mener likevel Ham-Kam hadde fortjent tre poeng:

- Vi tapte to poeng i dag. Vi spiller en veldig bra kamp, og i perioden før straffen har vi veldig god kontroll. Men vi sovna noen sekunder - og det straffet seg, oppsummerer han overfor TV 2.

Iskald

Sju minutter før full tid ble Jan Derek Sørensen spilt gjennom. Han brukte farta si, nådde ballen før Rønningen - som kun traff skoen til VIF-spissen.

En krystallklar straffe - men Sørensen ble liggende og hyle av smerte, trolig med skuldra ut av ledd.

Jarl André Storbæk gikk fram til 11-metersmerket på sin gamle hjemmebane, tok kort tilløp og satte ballen kontrollert til høyre.

1-1 betyr at begge lag har ni poeng etter ni serierunder. Det må snart et mirakel til om Vålerenga skal forsvare seriegullet fra i fjor.

IRRITERT: Kjetil Rekdal mener spillerne hans spilte med hodet under armen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media