Judogull til Brasil og Russland

Sarah Menezes og Arsen Galstjan vant.

Menezes vant kvinnenes 48-kilosklasse ved å beseire tittelforsvarer Alina Dumitru fra Romania i finalen. Her fra en tidligere kamp. Foto: REUTERS/Kim Kyung-Hoon
Menezes vant kvinnenes 48-kilosklasse ved å beseire tittelforsvarer Alina Dumitru fra Romania i finalen. Her fra en tidligere kamp. Foto: REUTERS/Kim Kyung-Hoon Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sarah Menezes fra Brasil og Arsen Galstjan fra Russland erobret de første gullmedaljene på judomatten i London-OL lørdag.

Menezes vant kvinnenes 48-kilosklasse ved å beseire tittelforsvarer Alina Dumitru fra Romania i finalen. 22-årige Menezes avgjorde med to poenggivende grep i det siste minuttet og ble første brasilianske kvinne med OL-gull i judo.

- Det er svært viktig, for det har tatt veldig mange år. Jeg håper dette baner vei for andre. Vi har sluttet å tvile på oss selv. Nå vet vi at vi er sterke og kan vinne, sa hun.

Dumitru hadde på vei mot finalen slått ut den toppseedede favoritten Tomoko Fukumi fra Japan. Fukumi tapte senere bronsekampen mot ungarske Eva Csemoviczki.

Csernviczki hadde en begivenhetsrik dag. Hun kom tilbake etter å ha mistet bevisstheten da belgiske Charlize van Snick festet et grep i kvartfinalen som gjorde at ungareren ikke fikk puste.

- Jeg visste ikke at jeg var ute. Jeg trodde kampen skulle fortsette, men så fikk jeg vite at det var over, sa Scernoviczki.

- Den neste halvtimen var vanskelig for meg. Jeg følte meg ikke bra, men treneren sa at jeg skulle konsentrere meg om kampen, og jeg greide det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer