Jugoslavia ga fra seg seieren

Tyskland - Jugoslavia 2-2. Noe overraskende spiller den store VM-favoritten Tyskland passivt i starten. Det offensive spillet kommer ikke skikkelig igang for tyskerne før jugoslaviske Mihajlovic skubbet inn ett selvmål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det så lenge lyst ut for Jugoslavia som hadde sjansen til å slå Tyskland for første gang på mer enn 25 år. Med ett mål bare 13 minutter inn i kampen ga Mijatovic Jugoslavia ledelsen før pause. Første omgang bar sterkt preg av dårlig tysk angrepsspill fra tysklandspissene Klinsmann og Bierhoff. Tyskland kom heller ikke noen vei på midtbanen. Det hele var ganske begredelig, og Jugoslavia var klart best. Sjelden et tysk landslagsmannskap i fotball blitt mer ydmyket og rundspilt i en VM-kamp.

   Etter pause ble det ikke bedre. Stojkovic satt inn målet som skulle punktere matchen ganske raskt etter en ganske fæl keepertabbe fra Köpke.

Matthäus historisk

Tyskland satte inn Lothar Matthäus i andre omgang, og gjorde 37-åringen historisk. Han satte dermed rekorden for flest spilte VM-kamper med 22 i alt. 77 minutter inn i kampen pådro han seg også et gult kort.

   Ført da det sto femten minutter igjen ble det liv i Tyskland. De tok pluselig helt over kampen da et kjempespark mot mål ble regelrett skubbet inn i mål av Mihajlovic.

Imponerende opphenting

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer