TIL BELGIA: Simen Juklerød. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
TIL BELGIA: Simen Juklerød. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpixVis mer

Simen Juklerød til Royan Antwerpen

Juklerød til belgisk fotball

Vålerenga har solgt Simen Juklerød til den belgiske 1.-divisjonsklubben Royal Antwerpen.

Det bekrefter Vålerenga på sin hjemmeside tirsdag.

Simen Juklerød har signert en toårskontrakt med opsjon på ett år til med den belgiske klubben etter å ha gjennomført den medisinske testen tidligere tirsdag.

- Forventningene mine til Antwerpen er positive. Jeg ble tatt godt imot i dag. Det er litt skummelt å dra til et nytt land helt alene, men når muligheten kom opp, kunne jeg ikke si nei. Jeg har hatt 2,5 fine år i Vålerenga og vil takke alle som har hjulpet meg til å bli en bedre spiller, sier Juklerød.

Kantspilleren kom til Vålerenga før 2016-sesongen fra Bærum. 24-åringen har spilt elleve eliteseriekamper for VIF denne sesongen, men har ikke kommet på scoringslisten. Han har slått tre målgivende pasninger. Juklerød hadde igjen ett og et halvt år av kontrakten sin med Vålerenga.

- Det er ikke lenge siden både Sander (Berge) og Ghayas (Zahid) dro, og nå er vi stolte av å ha utviklet nok en lokal spiller som får muligheten i utlandet. Det tyder på at det jobbes godt også i klubbene rundt oss, i dette tilfellet Bærum, sier sportslig leder Jørgen Ingebrigtsen.

- Vi ønsker Simen masse lykke til med det nye eventyret og gleder oss til å følge med på utviklingen hans i Belgia, legger han til.

Antwerpen ble nummer åtte i serien i Belgia forrige sesong. Laget sesongåpner mot Charleroi i slutten av juli.