- Juks! Og bestill hotell tidlig

Les med-breiflabbenes råd til Glenn Hysén.

(Dagbladet.no): Glenn Hysén er slettes ikke den første - og garantert ikke siste - som er breiflabb-stor i kjeften i full offentlighet. Og som så må ta sin straff.

I går lovte TV3-eksperten, tidligere svensk storspiller, at han skulle krabbe 12 mil på knærne - om bare Rosenborg tok poeng på Stamford Bridge.

- Jeg har lagt merke til at han allerede har begynt å moderere seg litt. Nå har han vel snakket avstanden ned i den fra et trondheimshotell til Lerkendal, sier Harald Bredeli til Dagbladet.no.

TV 2-gutter på landeveien

Selv er han å regne som noe av en ekspert på området. Under håndball-EM i 2002 lovte TV 2-kommentatoren nemlig å gå de 30 milene fra Farum til semifinalebyen Århus - om bare Katja Nyberg scoret på et frikast fra 18 meter.

Hans kollega Davy Wathne er heller ikke ukjent med å påføre seg selv lidelse, som følge av å ha vært stor i kjeften - og i Davys tilfelle, Brann-pessimist. Som Bergens Tidende-kommentator hadde han ingen tro på at byens stolthet skulle komme til cupfinalen i 1988.

Det klarte Brann - og da hadde Wathne lovet å gå fra Bergen til Oslo.

- Det endte med en mellomløsning for meg, hvor jeg gikk over Hardangervidda. Jeg gikk vel totalt 12-13 mil. Det var menneskelig mulig og samtidig gjorde jeg meg selv til latter, sier Wathne til Dagbladet.no.

LANDEVEISVANDRER: Harald Bredeli inntar litt fôr mens hans vandrer aleine i nattemørket i Danmark. Katja Nybergs superscoring kostet ham dyrt. Foto: BJØRN LANGSEM
LANDEVEISVANDRER: Harald Bredeli inntar litt fôr mens hans vandrer aleine i nattemørket i Danmark. Katja Nybergs superscoring kostet ham dyrt. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer

- Alle får strafferabatt

- Det er en grei måte å si at noe er usannsynlig. Min lovnad var egentlig ganske trygg, dette skjer jo bare én av en million ganger. Hysén var mer dristig. Du kan jo ikke love at du skal krabbe hit og dit bare en kamp ender uavgjort, sier en kritisk Bredeli.

- Men spådommen din var ikke trygg nok. Derfor prøvde du å lure deg unna hele greia, til TV 2 beordret deg til å gå?

- Ja, så klart. Det var mest en overlevelsesmekanisme. Jeg hadde jo ikke så veldig lyst til å dø ung på landeveien i Danmark, lyder Bredelis bortforklaring fire år seinere.

Derfor fikk han kuttet ned distansen det var snakk om. Ved å ta ferja den siste biten, slapp han unna med 12 mil.

- Det jo ingen som soner 21 år i fengsel, heller. Alle får litt strafferabatt, og da må det gjelde for oss også. Jeg har full forståelse for at Hysén forsøker å snakke seg ut av det, sier Bredeli.

- Ikke gjør som Harald

Wathne sier at Hysén nå er nødt til å stå for det han har sagt.

- Juks! Og bestill hotell tidlig

- Han må ikke gjøre det samme som Harald. Nå må han sørge for å påføre seg en belastning og lidelse, han kan ikke vri seg unna. Hysén må ta konsekvensen av det han har sagt, og kan ikke nøye seg med å bare krabbe litt rundt, sier Davy.

- Har du noen råd til ham?

- Det er for seint nå, for rådet måtte vært å holde kjeft.

Harald Bredeli har derimot et par råd, men det spørs om en eventuell TV3-jury godkjenner alt.

- Selv om han må ta noe av straffen sin, er det ingen skam å jukse. Juks med stil! Samtidig er det avgjørende at han bestiller hotell tidlig, slik at han får noe i nærheten. Havner han for eksempel ute i Levanger, mange mil unna, er han i trøbbel, advarer kommentatoren.

• DagbladetTV: Eggen gleder seg til å se Hysén krype for RBK

- Juks! Og bestill hotell tidlig
TAKKER FOR MÅLET: Harald Bredeli hadde ingen problemer med å takke Katja Nyberg for scoringen. Men det spørs om han takket for turen.
TRODDE IKKE PÅ BRANN: Davy Wathne hadde liten tro på at Brann skulle komme seg til cupfinalen. Det endte med en lang gåtur.
MÅ KRABBE: Glenn Hysén hadde så liten tro på RBK-poeng at han lovet å krabbe 12 mil om Chelsea ikke vant. I ettertid har han trukket seg litt, men han lover å ydmyke seg selv i Trondheim.