«Jukselag» med ni nasjonaliteter kan ta OL-gull

- Dette synes vi ikke noe om.

«JUKSELAG»: Qatars håndballag har spillere som er født i ni forskjellige land. Foto: Marko Djurica, Reuters / NTB scanpix
«JUKSELAG»: Qatars håndballag har spillere som er født i ni forskjellige land. Foto: Marko Djurica, Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Qatars håndballherrer er et håndplukket stjernemannskap handlet inn for flere titalls millioner kroner. Tirsdag kan de slå tittelforsvarer Frankrike i OL.

Bare tre spillere er født i Qatar. De elleve andre er fra Bosnia, Cuba, Spania, Syria, Montenegro, Kroatia, Frankrike og Egypt.

– Dette synes vi absolutt ikke noe om, enten det dreier seg om håndball eller arabiske land som henter afrikanske løpere. Det skal ikke være pengene som rår, men utøvernes nasjonalitet, sier Norges IOC-medlem Gerhard Heiberg til NTB.

På agendaen

– Dette var en sak vi faktisk skulle ha tatt opp på et møte før OL, men som kjent var det andre ting som måtte prioriteres.

Skulle Qatar vinne OL-gullet, det er ikke utenkelig, vil det være et av de grelleste eksemplene på å kjøpe seg til suksess.

– Qatar lager et «jukselag». De fører sammen spillere uten noen binding til landet, sier svensken Christer Ahl til avisen Sunday Telegraph.

Han har vært sentral i internasjonal håndball i flere roller i flere tiår.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer