Juksemaker på Oddsen

Sist onsdag jukset kenyaneren Bernard Barmasai seg til seier på 3000 meter hinder i Golden League-stevnet i Zürich. På Vinneroddsen denne uka er mandagens 3000 meter hinderøvelse et av spilleobjektene.

Barmasai hadde vunnet de fire første Golden League-stevnene, men var sliten da han løp i Zürich. For å henge med i jackpotten på en million dollar ba han lagkameraten Chris Kosgei om å tape spurten.

Slik ble det også.

Etterpå innrømmet Kosgei at han lot Barmasai vinne.

Åpen øvelse

Ekspertene mener at bare disse to kan vinne 3000 meter hinder i VM. Norsk Tipping er av en annen oppfatning, og betrakter hinderøvelsen som åpen. Tippeselskapet har heller ingen betenkeligheter med å bruke hinderøvelsen som spilleobjekt.

- Vi er klar over spekulasjonene fra Zürich, men lar ikke dem få noen innvirkning. Selv mener vi at alle kenyanerne kan vinne hinderøvelsen, ikke bare Barmasai og Kosgei, sier Asbjørn Nilsen i Norsk Tipping til Dagbladet.

Trine og Hanne

Høyde menn er et annet spilleobjekt på Vinneroddsen denne uka.

- Også i uke 34 regner vi med å ta med en del VM-øvelser, blant annet spyd kvinner med Trine Hattestad, høyde kvinner med Hanne Haugland, spyd menn med Pål Arne Fagernes og tresteg menn med Ketil Hanstveit, sier Asbjørn Nilsen.

VM-øvelsene fra Sevilla er først og fremst tatt med for å tilfredsstille den friidrettsinteresserte delen av det odds-spillende publikum.

- Omsetningen på friidrettsøvelsene vil trolig ligge i 100000-kroners klassen.

- Det er mye mer populært å spille på lagidretter, hvor fotball, ishockey og håndball er de tre disidert største, sier Asbjørn Nilsen i Norsk Tipping til Dagbladet.