Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Juksemaker på tur

MIDWAY (Dagbladet): Dagen før OL ble russiske Natalia Baranova Masulkina utestengt for bruk av EPO. Torsdag sjokkerte hun de norske lederne da hun trente i løypene tilknyttet OL-leiren. Russerne beklager opptrinnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske landslagssjefen Sindre Bergan ble regelrett forbannet og provosert da han midt i en samtale med Dagbladet fikk se dopingutestengte Natalia Baranova Masulkina komme på ski over den snølagte plenen utenfor det norske hotellet.

- Noe så frekt, helt vanvittig, utbasunerte Bergan.

- Provoserende

Det finnes ikke et formelt regelverk om hvor utestengte utøvere kan oppholde seg etter å ha blitt avslørt. Men Baranova Masulkina trente i offisielt russisk langrennstøy. Gjennom den norske bakgården, fortsatte hun treningsturen rett bak den offisielle deltaker-leiren for langrenn og skiskyting, og fulgte sporene som går gjennom det akkrediterte OL-området i Midway.

- Nei, nei, nei, var det eneste Baranova Masulkina ville si.

Om treningsturen ikke er ulovlig i seg selv, så grenser den iallfall opp til å være etisk tvilsom.

- Straffen til Baranova er ikke utmålt, men deltar hun i organisert trening på noe vis, så er det helt klart provoserende, sier Inggard Lerreim, dopingjegeren som er nestleder i FIS' medisinske komité.

Flere av de norske lederne reagerer da også svært negativt på Baranova Masulkinas nærvær.

- Utrolig

- Helt utrolig at hun ikke er sent hjem. Det er friskt av henne å komme gjennom den norske leiren på denne måten, sier herretrener Carl Henning Gran.

Da Dagbladet konfronterte de russiske langrennslederne med saken, prøvde de først å skjule sannheten.

- Baranova er sendt hjem med fly til Moskva, sier manager Valery Shimuk.

- Nei, det kan ikke stemme. Hvordan kan vi da ha bilder av hennes trening på torsdag?

- Dette vet jeg ingenting om. Hun skulle vært sendt hjem.

RØMTE: Natalia Baranova Masulkina nektet å prate med Dagbladet da hun var ute og trente i løypeanlegget som er tilknyttet den offisielle OL-leiren i Midway.
Hele Norges coronakart